Нов и неофициален архив на всичко, свързано с Apple, ви дава възможност да се докоснете до повече от 40 години от историята на компанията. The Apple Archive в момента съдържа почти 1 ТВ данни, състоящи се от 15 000 файла, в които влиза всичко - от печатни и тв реклами, издания на годишната конференция WWDC, клипове за обучение на служители на Apple и дори колекция от тапети за iOS и МасOS.

Всичко в колекцията си заслужава, но някои неща са особено интересни. Такава е неизлъчената реклама за подложката за зареждане AirPower, която така и не излезе. Тя не само показва как Apple би рекламирала джаджата, но и дава рядко срещан поглед към процеса на разработка в компанията.

Любопитен е и наръчник от 1995 г. за снимане на VR сцени. В архива и влиза и рядко срещана тв реклама на име I’m Different, излъчена цели 10 години преди Стийв Джобс да въведе прочутата Think Different рекламна кампания на Apple.

Архивът за Apple е дело на ентусиаст на име Сам Голд и той далеч не е завършен. Голд постоянно търси ново съдържание и добавя субтитри към клиповете, както и компресира за по-малко място.

Архивът е чудесна доза носталгия за феновете на Apple и си заслужава да се види.  

Виж още: Най-добрите браузъри в началото на 2020 година

Тагове: