Samsung не работи по умен говорител, въпреки информацията на The Wall Street Journal. Това става ясно от нова публикация на The Korea Herald, която цитира неназован източник от компанията. 

Към момента Samsung не разглежда умните говорители като продаваеми, тъй като глобалният пазар вече се доминира от непобедимата Amazon, а корейският пазар е прекалено малък за печалба, твърди източникът от Samsung пред изданието. 

Amazon Echo наистина доминира пазара със 70% дял, като основен конкурент е Google Home. И двете компании разполагат с огромни посветени на умните говорители екипи, а Samsung едва наскоро успя да пусне английската версия на гласовия асистент Bixby, който дебютира по-рано тази година.

Bixby се справя много добре с корейския, но местният пазар и без това е доминиран от говорителя NUGU на мобилния оператор SK Telecom. 

По принцип Samsung обича да експериментира и с удоволствие навлиза на пазари като тези на умните часовници и виртуалната реалност, но изглежда изчаква да види как точно ще се развие този с умните говорители, преди да предложи свой продукт. 

Изображение: The Los Angeles Times

Тагове: