Samsung ще стартира предварителните поръчки на очаквания от мнозина „гъвкав“ смартон Galaxy Fold в края на следващия месец в САЩ, като поръчките в Европа ще стартират на 3 май 2019 година.

Флагманът от нов вид, който ще струва скромните 2000 евро, е само началото за амбициозните „огъваеми“ планове на корейския гигант.

Съдейки по нов патент, забелязан от LetsGoDigital, Samsung работи върху футуристичен смартфон, който може да се увие върху китката на ръката на съответния потребител. Тоест ще може да се носи като умен часовник. За да постигне подобен ефект, той ще използва метална основа, огъващата се по подобие на металните верижки на настоящи часовници.

„Гъвкавият“ OLED дисплей, наречен от Samsung Infinity Flex, ще се огъва в една посока. И за разлика от настоящия Galaxy Fold няма да има нужда от „панта“ - устройството ще се „затваря“ единствено около китката на ръката.

Ако съдим по патента Samsung, хибридният телефон ще използва магнити в двата края на смартфона, за да го държи затворен около китката на потребителя. От илюстрациите можем да добавим наличието на вход за SIM карта с USB-C порт, който ще служи за зареждане и различни видове свързаност. От лявата страна на телефона можем да открием бутони за увеличение и намаляване на звука, както и двойна камера без никаква издутина.

Концепцията опредено изглежда впечатляващо, звучи логично и всъщност нямаме търпение да я видим реализирана. Разбира се, последното все още е на неопределено разстояние от потребителските китки...

---

---

---

---

---