Ново изявление на Toyota потвърди опасенията, че интеграцията на CarPlay ще се забави или няма да се случи изобщо. Въпреки че Toyota все още фигурира в официалния списък с партньори в сайта на Apple, компанията заяви, че към момента не планира интеграция на CarPlay или конкурентната платформа на Google Android Auto. Решението е взето след скорошни бизнес срещи с Apple и Google, а в бъдещите си модели Toyota ще разчита на собствена система с подобна функционалност.

Платформата CarPlay позволява лесна интеграция на iPhone-а ви с вградения дисплей на автомобила, където можете бързо да видите важни повиквания и нотификации, без да се разсейвате. CarPlay разчита на гласови команди, бързи контроли и дълбока интеграция на Siri, с чиято помощ можете да отговаряте на повиквания, да диктувате съобщения и да контролирате различни приложения.

Колебанията на Toyota по отношение на CarPlay не са новост – миналата година в корпоративен блог на компанията бе споменато, че първите автомобили с интеграция на системата ще бъдат на пазара през 2015 г. Скоро след това постът беше изтрит и заместен със съобщение, че Toyota не планира нищо подобно.

Вижте кога можем да очакваме автомобила на Apple.

Тагове: