Изглежда, че някои от собствениците на MacBook Air (2020) и 13-инчовия MacBook Pro (2020) изпитват проблеми, когато се опитват да включат USB 2.0 аксесоари. Според информация от MacRumors изглежда, че това е широкоразпространен пропуск, за който недоволни потребители съобщават във форума им Reddit и Apple support форума.

Понеже новите Mac-ове имат само USB Type-C портове, включването на мишка, клавиатура, аудио периферия и други изисква адаптери или хъб. Изглежда, че всякакви такива устройства, използващи USB 2.0, внезапно спират да работят. Според потребителите това се случва по-често, когато използват хъб. Други съобщават, че устройствата направо се изключват сами или компютърът спира да откликва на команди.

Един от собствениците на такъв модел MacBook споделя в Reddit, че според негови наблюдения този проблем се появява само при USB 2.0. Устройства, ползващи USB 3.0 и 3.1, не са засегнати, а самата грешка най-вероятно изхожда от операционната система – macOS Catalina. Все пак към момента не може да се каже със сигурност дали е софтуерен или хардуерен проблем. Ако се окаже софтуерен, то тогава той може да бъде оправен с ъпдейт.

Вижте още: Новите дрехи на царя: Macbook Pro 16 2020