Може би ви се е случвало - докато въвеждате адрес в браузъра, по погрешка кликвате върху някое емоджи. И докато доскоро това не даваше особено интересен резултат, то в бъдеще може всъщност да зареди реално съществуваща страница. От компанията, отговаряща за браузъра Opera, съобщиха, че е време „да внесат ново ниво на креативност в интернет“ и скоро ще има възможност да въвеждаме само емоджита като URL.  Интеграцията е част от партньорство с Yat, компания, която продава URL адреси с включени емоджита в тях. Yat страниците са уникални домейни, генерирани, когато някой закупи определена комбинация от емоджита (която също се нарича Yat). Собствениците на такъв URL адрес може да го използват за създаване на NFT, a компанията планира евентуално да позволи на потребителите да свързват своите Yats с цел осъществяване на електронни плащания. Yat са особено предпочитани от творци и създатели на съдържание, които имат по-изразено желание да персонализират своята интернет идентичност.


„Изминаха почти 30 години, откакто световната мрежа беше пусната пред обществеността и нямаше много иновации в пространството за уеб връзки: хората все още включват .com в своите URL адреси“, твърди Йорген Арнесен, изпълнителен вицепрезидент на мобилните устройства в Opera.
Интеграцията с Opera ще позволи на потребителите да не въвеждат окончанието y.at (каквото е изискването на останалите браузъри) и ще имат възможност да се насладят на емоджитата в цялата им прелест.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Потребители се оплакват, че Zoom ги слуша дори когато не го ползват