Считано от септември, ъпдейтите за Microsoft Edge ще идват по-често. Преминавайки към календара, популяризиран от Chrome, Microsoft Edge ще получава нови актуализации на всеки четири седмици.

Microsoft потвърди, че ще премине към такъв график, само дни след като Edge прие новата визия за ъпдейтите на Chrome, обявена от Google. По този начин браузърите ще получават по-бързо пачове за бъгове и актуализации по сигурността. Според Microsoft промяната ще влезе в сила с идването на версия 94 на Edge, която трябва да стартира като бета от 1 септември и да получи официална версия от 23 септември. Това е приблизително същият календар, който Google планира за Chrome, чиято версия 94 също ще бъде първата от новото поколение ъпдейти. Предварителният план на интернет гиганта е пълната версия на Chrome 94 да излезе на 21 септември.

Разбира се, това не е такава изненада. Подобно на браузъра на Google, ядрото на Microsoft Edge е базирано на Chromium, подобно на много други браузъри. Всеки един базиран на Chromium браузър, който не приеме новия календар за ъпдейти, рискува бързо да изостане откъм нови функции и да премине към друга номерация на версията. Друг браузър, който ще превключи на четириседмични ъпдейти с ядрото на Chromium, e Brave.

Cнимка: Microsoft

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

 

Тагове: