В мрежата изтекоха официални пресизображения на предстоящия да бъде обявен на 31 октомври смартфон Honor Magic 2. Те потвърждават голяма част от предварителната информация, с която разполагаме за този модел към момента.

Дизайнът със слайдър определено е необичаен, а зад самия смартфон залягат последните разработки на Huawei в областта на изкуствения интелект. ИИ асистентът на Honor Magic 2 ще се казва YoYo и на този етап не е ясно с какви уникални възможности ще блесне пред многобройните си вече конкуренти. Но постиженията на Huawei в сферата на изкуствения интелект напоследък дават заявка за сериозен потенциал в това отношение.

Що се отнася до хардуерната страна на нещата, Magic 2 по всяка вероятност ще работи с последното поколение чипсет Kirin 980 на Huawei - същия модел, наличен в най-новата серия флагмански смартфони на компанията Mate 20 и Mate 20 Pro (прочетете нашето ревю).

Освен това устройството ще разполага с тройна основна камера с два 16-мегапикселови и един 24-мегапикселов сензор. Предната камера ще е на 16 MP и ще включва два броя TOF (time-of-flight) сензори за 3D лицево отключване.

Както споменахме, любопитният смартфон ще бъде обявен на 31 октомври на събитие, благоразумно планирано ден след това на Apple на 30 октомври.

Пресизображенията можете да разгледате в галерията.

Тагове: