Volvo пусна на пазара най-новия си продукт – иновативен светлоотразителен спрей за велосипедисти, който може да замести светлоотразителните дрехи и аксесоари.

Продуктът носи името LifePaint, но действително не съдържа никаква боя. Спреят се базира на безвреден лепкав материал, който помага на миниатюрните светлоотразителни частици да се захванат към почти всяка повърхност. Един слой LifePaint издържа около 10 дни, а покритието е напълно невидимо на естествена светлина. При осветяване от фарове или друг изкуствен източник частиците отразяват попадналата върху тях светлина и значително улесняват забелязването на велосипедистите от останалите участници в движението. LifePaint може да се използва върху всички части на велосипеда, дрехи, каски, чанти, аксесоари и дори кучешки каишки. Формулата на спрея е напълно безвредна за вас и вашите любимци. За момента продуктът се предлага само в шест специализирани магазина за велосипеди във Великобритания, но Volvo планира международно разпространение, ако LifePaint се окаже успешен.

 

LifePaint не е първата инициатива на Volvo, свързана с безопасността на велосипедистите. Вижте концепцията за умна каса тук. 
http://hicomm.bg/hi-tech/volvo-predstavi-koncepcija-za-umna-kaska-za-velosipedistite.html

LifePaint не е първата инициатива на Volvo, свързана с безопасността на велосипедистите. Вижте концепцията за умна каска тук.