WhatsApp бързо се превърна в място, където хората могат безопасно да споделят и да получaт последните новини. Според проучване, проведено от Ройтерс институт за изследване на журналистиката, все повече и повече хора започват да разчитат на услугата за съобщения, а не на Facebook (компанията майка) за новини. Разбира се, 47 процента от анкетираните (71 805 души) от 36 страни все още предпочитат Facebook, за да научават какво се случва по света. Но процентът на хората, които използват Facebook за новини, е намалял наполовина в тези 36 страни в сравнение с миналата година.

Над половината от WhatsApp потребителите в Малайзия и 46 процента от бразилците заявяват, че използват WhatsApp за новини. Услугата изглежда е особено популярна в Чили, Сингапур, Хонконг, Испания и Турция.

Но защо хората започват да се обръщат към приложение за чат, когато искат да научат какво ново се случва по света? Да започнем с това, че някои оператори в тези страни предлагат WhatsApp комплекти безплатно за достъп до различни услуги, включително абонаменти за новини. В изследването се казва, че криптирането от край до край също е фактор, който кара хората да предпочетат WhatsApp.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Social

Telenor откри третото издание на програмата си за хора с увреждания OpenMind

9 | Преди 17 ч.