Xiaomi вече е най-добре продаваната марка смартфони за последните 8 тримесечия в Индия. Компанията се превърна в истинско главоболие за Samsung във втория най-голям пазар за телефони в света. Китайският производител е продал 10.4 милиона устройства за тримесечието, което свърши с месец юни, което се равнява на 28.3% от пазара, твърди IDC. Най-близкият конкурент е именно Samsung, които преди това бяха лидер. Продадените бройки от корейския гигант са 9.3 милиона смартфона, което е 25.3% от общия пазар в Индия. Общо продажбите в сектора са 36.9 милиона, което е ръст от 9.9.% сравнение със същия период на миналата година и рекорд за това тримесечие.

Сега, когато продажбите на смартфони спадат по цял свят, Индия се оказва много важен пазар със своите десетки милиони продадени устройства на година. Според Counterpoint в момента има 450 милиона смартфон потребители в страната, което е голям прогрес в сравнение с 350 милиона в края на миналата година и 300 в края на 2017.

Ключът към пазара в Индия се оказва предлагането на добри характеристики на ниски цени. Средната цена на продадените устройства в момента е $159. 78% от продадените 36.9 милиона устройства са на цена под $200. Най-бързо растящият ценови спектър обаче е между $200 и $300 с прираст 105.2% сравнение с миналата година.

Ако и вие си търсите нов телефон и не можете да чакате до заплата, може да се възползвате от А1 Кредитна карта. Научете повече. 

Вижте още: Революционно откритие на Samsung скоро и във вашия смартфон