В ерата сме на създаване на собствено съдържание и социалните и стрийминг платформи търсят точно това, което ще привлече най-много потребители. Всеки ден летвата се вдига все по-високо и много от състезателите просто отпадат от надпреварата. Но признаваме - никой не очакваше YouTube да се откажат толкова лесно. Оказва се, че видеоплатформата ще намали значителна част от YouTube Originals, която включва оригинално съдържание, сериали, образователни видеоклипове, музикални програми и др. Според главния бизнес директор на YouTube Робърт Кинкл усилията ще бъдат съсредоточени единствено върху YouTube Kids и Black Voices Fund.

Припомняме, че YouTube Originals стартира под ръководството на Сузане Даниелс преди около 6 години, а за този период видяхме комедийния сериал Scare PewDiePie, чийто първи сезон беше събрал над 150 милиона гледания. Освен това звезди от ранга на Кейти Пери, Кевин Харт, Уил Смит и Алиша Кийс също вложиха усилия в създаването на специално съдържание за видеоплатформата. Но добрите намерения не са достатъчни, а промяната на плановете може би се дължи и от факта, че Даниелс обяви своето предстоящо оттегляне през март. Официалното изявление на YouTube е, че стартираните проекти ще бъдат изпълнени, а всички ангажирани с проектите ще получат повече информация в следващите няколко дни.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: YouTube

Виж още: Baby Shark стана първото YouTube видео с 10 млрд. гледания и вината си е наша