Ако сте родител на малко дете, знаете твърде добре за видеоклиповете, които детето ви настоява да гледа отново и отново (и отново). Не се притеснявайте, детето ви не е повредено; повторението е нормална част от развитието. Универсалността на това изживяване е очевидна, когато погледнете най-гледаните видеоклипове на YouTube, и шест от първите 10 са ясно насочени към младите очи. Кралят на всички тях трябва да бъде Baby Shark, който току-що стана първият видеоклип, достигнал 10 милиарда гледания на платформата.

Baby Shark на Pinkfong задържа първо място за известно време, но едва току-що достигна невероятното ниво 10 милиарда гледания. Той надмина предишното най-гледано видео (Despacito на Луис Фонси) през ноември 2020 г., което имаше над седем милиарда гледания по това време. Това означава, че през изминалата година е гледан още почти три милиарда пъти - повече от общото население на Индия и Китай.

Произходът на песента е загубен в мътните дълбини на историята, но повечето спекулации поставят началото ѝ някъде след издаването на Jaws (да, толкова отдавна). Преди Pinkfong да качи първоначалната си версия през 2015 г., имаше немския запис, който стана денс хит в Европа през 2007 г., и има няколко качвания на английски език от приблизително същото време. Всички тези ранни изпълнители признават, че са взели песента от летни лагери или младежки групи години преди да запишат своите версии.

Ако в този момент не ви е писнало от Baby Shark, вероятно никога няма да стане, но все още има много медии, които да задоволят неистовия си глад за всичко за Baby Shark. Почти всеки детски канал в YouTube има своя собствена версия на песента. И ако това не е достатъчно, има и зърнена храна, мюзикъл, телевизионно шоу и книги. Накратко, за известно време ще останем с Baby Shark в живота си.

Снимка: YouTube

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография

 

Тагове:
Още от Play