Много хора предпочитат да използват YouTube на своите телефони и таблети. В резултат на този засилен интерес услугата разполага с някои наистина интересни инструменти, които не са приложими към настолната версия. Сега става ясно, че платформата работи по нова функция за генерирани от изкуствен интелект тестове, които ще проверяват разбирането ви на темата, обхваната в гледания от вас видеоклип.

Поне така изглежда от актуализираната страница с тестови функции и експерименти. Според нея функцията все още не е широко разпространена, така че ако не сте получили достъп до нея, вероятно това ще се случи в бъдеще. Потребителите ще могат да виждат тези генерирани от изкуствен интелект тестове на началната страница на приложението както във версиите за iOS, така и за Android.

Ето какво гласи официалното изявление:

"За да улесним хората в изучаването на теми, които ги интересуват, експериментираме с генерирани от изкуствен интелект викторини на началната страница на мобилното приложение YouTube. Ако сте зрител в експеримента, може да видите, че тези генерирани от AI викторини започват да се появяват на началната страница на приложението ви. Тестовете ще проверяват разбирането ви на тема, разгледана във видеоклип, който сте гледали наскоро".

Участието във викторината ще доведе до свързване на наскоро гледаното видео под самата викторина. Това има за цел да помогне на потребителите да наваксат с информацията, която може да са пропуснали, когато са го гледали за първи път. Google разказа, че в момента този експеримент се разпространява сред малка група потребители, които използват YouTube за Android или iOS. Тези тестове няма да бъдат за всеки видеоклип, който потребителят гледа, и най-вероятно ще бъдат свързани с образователнo съдържание.

Честно казано, новата функция може и да стигне до окончателната версия на приложението, а може и да не стигне. Не сме сигурни дали това ще се случи, просто защото платформата постоянно тества нови функции и не всички функции преминават финално одобрение.

Снимка: Unsplash

Виж още: Вундеркинд програмира компютър в света на Terraria, за да играе на Pong (ВИДЕО)