Слуша ли WhatsApp разговорите ви в реалния свят? Има вероятност разделът за поверителност на телефона ви с Android да мисли така, но Google вече разкри, че това е грешка.

Миналия месец потребителят на Twitter Фоад Дабири отбеляза, че разделът за поверителност на телефона му показва, че WhatsApp често използва микрофона му. Функцията ви позволява да получавате дневник за това кога приложенията използват разрешенията на телефона ви, а дневникът на Дабири показва, че WhatsApp получава достъп до микрофона на всеки няколко минути. Разгледайте скрийншота му по-долу.

Тогава WhatsApp отговори на проблема, като предположи, че това е грешка в Android, а сега Google потвърди това твърдение:

"Неотдавнашен бъг в Android, засягащ ограничен брой потребители на WhatsApp, доведе до грешни индикатори за поверителност и известия в раздела за поверителност на Android. Потребителите вече могат да актуализират своето приложение WhatsApp, за да отстранят този проблем. Благодарим на WhatsApp за партньорството и се извиняваме за объркването, което този бъг може да е причинил на потребителите", гласи постът.

Така че трябва да продължите и да актуализирате WhatsApp, ако телефонът ви е показвал тези известия. От друга страна, дали това ще разубеди някой от нас, че телефоните ни не ни слушат на първо място?

Във всеки случай последната стабилна актуализация на WhatsApp носи и възможността за заглушаване на непознати обаждащи се, както и нова функция за проверка на поверителността. Така дори и да не страдате от този проблем, може да искате да актуализирате приложението все пак.

Снимка: Unsplash

Виж още: AI на Google може да се изплъзне от контрол с катастрофални последици