Основното опасение на повечето шофьори относно ел. автомобилите е колко километра могат да изминат те с едно зареждане. За разлика от бензиновите и дизеловите модели, които могат да бъдат заредени навсякъде, ел. автомобилите остават безпомощни, ако батериите им се разредят на път.

Елън Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla, е горд да сподели, че мрежата от новото поколение зарядни станции на компанията по Западния бряг на Северна Америка (включително Канада) започна работа. Новите суперчарджъри могат да осигурят 3 часа път (половината заряд на батерията) само за 20 минути.

Те са напълно безплатни за всички собственици на Model S, без заплащане на месечна или годишна такса. Елън Мъск отново набляга на аргумента, че покупката на ел. автомобил се изплаща за няколко години, тъй като не се налага зареждането на гориво. Работата на мрежата по Източното крайбрежие би трябвало да започне до няколко месеца. До 2015 г. Елън Мъск се надява зарядните станции на Tesla да покриват 98% от територията на Северна Америка.

А знаете ли какво е мнението на Мъск за водородните автомобили?