Заводът на Opel/Vauxhall в Испания отбеляза историческо събитие на 27 октомври, произвеждайки своята деветмилионна Corsa. Моделът, произведен в Сарагоса, е с пет врати и ще бъде доставен на клиент в Германия.

Паметната Corsa, модел "Color Stripes", е в искрящ зелен цвят и се задвижва от 1.4-литров двигател с максимална мощност 74 кВт/100 к.с. Тя е оборудвана с пакет „OPC Line", който с помощта на специален комплект елементи на каросерията подчертава младежкото и спортно излъчване на автомобила.

Corsa се радва на много успешна история от своята първа поява през 1982 година. Испанският завод е постоянно модернизиран, а 90 процента от продукцията му се изнася за Великобритания, Германия, Италия и Франция.

Моделът Corsa на Opel/Vauxhall е спечелил признанието на индустрията за своята надеждност. През 2010 г. Германската организация за технически надзор DEKRA, която издава годишни отчети за дефектите в колите, обяви Corsa за цялостен победител с най-малко брой дефекти (2.4 процента) от всички тествани автомобили.

 

Тагове: