От известно време YouTube предлага живи излъчвания от мобилни устройства, но само за канали, които имат най-малко 10 000 последователя. Но дойде време за промяна. Вече някои канали с по-малко абонати са получили възможността да излъчват на живо от мобилните си устройства.

В крайна сметка YouTube потвърди това, променяйки инфорамцията за функцията. Тя в момента е на разположение за всички канали, които имат най-малко 1000 абонати. Това е съществена промяна и отваря услугата към много по-голям брой потребители. Каналите в YouTube с нужния брой абонати ще трябва да бъдат проверени, според информация в уебсайта на компанията. Собствениците им трябва да използват смартфони с iOS 8 (или по-нова версия) или Android 6.0 (или по нова версия), за да използват функцията за живи излъчвания.

Мобилният стрийминг през YouTube предлага чат в реално време, в допълнение към видео излъчването, а абонатите на канала получвават уведомления, за да знаят когато ще има включване на живо. YouTube също така предлага рекламни и други инструменти за осигуряване на приходи от видеото на живо.

Тагове: