Много бързо смартфоните се превърнаха от екзотика в най-важните ни притежания, без които сякаш не можем, независимо от ситуацията. Подобно на самите нас, всеки смартфон има своите ограничения, с които трудно може да се справи сам. Затова и най-лесният и смислен начин да подобрим работата си е чрез колаборация, а в случая на смартфоните чрез допълнителни аксесоари, които да направят любимите ни джаджи способни на своеобразни чудеса.

Това, както и статистиката от интересно международно изследване на Huawei са причината за промоцията “Стартирай лятото”. В нея трите версии на Huawei P10 се предлагат със специални аксесоари, които да ги направят още по-добри в това, което вече правят чудесно. Може би най-важните акценти от изследването са фактите, че 95% от младите хора използват телефоните си за снимки, 73% за селфита, а 70% за карта и GPS навигация. С тези данни Huawei подбира и трите аксесоара за това лято.

Големият звяр Huawei P10 Plus ще пристигне с външната батерия AP08Q, чийто капацитет е 10 000 mAh. Преведено на човешки, това са малко над две зареждания на P10 Plus от 0 до 100%. Самата батерия обаче може да зареди почти всяко USB устройство благодарение на стандартния USB Type A изход. Също така е съвместима с практически всяко зарядно, което имате вкъщи, независимо дали е Type-C или microUSB. Налична е и технологията за бързо зареждане на Huawei, която дава 50% заряд на P10 Plus за под 30 минути.

Пътешествениците ще оценят много високо аксесоара, който идва със стандартната версия на Huawei P10. Зарядното за автомобил AP38 също поддържа Super Charge технологията, така че за 30 минути успява да зареди телефона до 50%. Освен този изход зарядното има втори USB Type A изход, от който да заредите всяко друго устройство, използващо този стандарт.

Huawei P10 lite идва със селфи стик, който лесно се превръща в мобилен статив

Любимият ми аксесоар в промоцията идва с Huawe P10 lite. Това е селфи стикът AF14, който има бутон за заснемане на дръжката си, който работи благодарение на жака за слушалки. По-интересното е, че само за секунда селфи стикът се превръща в един от най-удобните мобилни стативи, които съм използвал. Това е подходящо както за обикновени снимки, така и за по-дълги експозиции и всякакви видеа, живи излъчвания и time-lapse клипове. AF14 е перфектният приятел на всеки фен на мобилната фотография, който е лек и удобен.

Кампанията “Стартирай лятото” на Huawei продължава до 20 август и важи за Huawei P10, Huawei P10 Plus и Huawei P10 lite, закупени в този период от мобилните оператори, големите вериги за електроника и някои онлайн магазини.