Най-добър 3D/IMAX филм – една от любимите ни категории е HiEnd ECA (отличия за най-добро съдържание на годината)! Знаем, че сериозните заглавия демонстрират качествата на актьорите, на режисьора, на сценариста, но не можем да се откъснем и от удоволствието на ефектите на страхотните блокбъстъри. А в последните години не можем да се оплачем от липса на ефекти – нещо, за което най-сериозно се грижат от Marvel. Това си личи в тазгодишните ни номинации. Предложенията са шест, а половината са базирани на комикс, а две – екранизации по книги за подрастващи. О, да не забравим и съживяването на един от най-известните франчайзи – “Планетата на маймуните“. За това заглавие можем само да кажем, че екипът е свършил отлична работа и не просто е направил освежаване на историята, а я е подобрил неистово. Малко сме разочаровани, че този филм към момента заема последна позиция в HiEnd ECA, но имате немалко време да му помогнете, ако ви е харесал достатъчно.

Но да се върнем на лидерите – „Пазителите на галактиката“ водят, но преднината не е голяма. Плътно зад тях е „Първият отмъстител“, който получи много добър самостоятелен втори филм – „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“. В офиса си имаме фаворит, но няма да го споменем, тъй като търсим вашето безпристрастно мнение – някоя от тези две ленти ли ще е най-добрият 3D филм на годината, или предпочитате някое от другите предложения – „Невероятният Спайдърмен 2“, „Дивергенти“, „Зората на планетата на маймуните“ или „Игрите на глада: Сойка-присмехулка, част 1“?

 

 

„Пазителите на галактиката“ ни грабна с изключителния си хумор, който успя да разбие клишетата. Не трябва да забравяме повече от интересните персонажи, страхотния саундтрак и ефектите. Наистина (не)очакваният хит на лятото!

От другата страна са мускулите на Капитан Америка, които този път ще трябва да му помогнат да се справи с много по-интересен сюжет спрямо първия филм. Епични сблъсъци с мистичния Зимен войник, заговори, разкъсващи ЩИТ, и още изненади...

 

 

Труден избор? Кой е от тези филми заслужава първата позиция – решавате вие, а отделно можете да изберете и най-добрия български филм, чуждестранен филм, сериал, албум и игра. Ако сте готови с избора, очакваме ви. Гласувайте на eca.hicomm.bg и ще имате шанса да спечелите един чудесен телевизор, на който всеки филм ще получи нов живот – 48-инчов Smart телевизор Philips 8109 с Android. Не трябва да забравяме четиристранната Ambilight Spectra XL система, съвместимост с приложения от Google Play, 4-ядрен процесор и контрол чрез жестове и глас.

Очакваме ви!

А избрахте ли най-добрият смартфон на тази година?