Въпреки че тази година въведохме нова категория в HiEnd EPA (отличия за продукт на годината), посветена на фаблетите, най-сериозната битка си остава сред смартфоните. Имаме шест претенденти, които са се хванали за гушите и въпреки че не искаме да пренебрегваме останалите участници, вече се оформиха два основни – Samsung Galaxy S5 и Sony Xperia Z3. Разбира се, ако виждате своя фаворит в лицето на LG G3, Lenovo Vibe X2, HTC One (M8) или Nokia Lumia 930, има достатъчно време да наклоните везните, като гласувате на HiEnd EPA 2014-2015.

Две седмици след началото на гласуването Samsung Galaxy S5 има лека преднина пред втория – Sony Xperia Z3. Двата модела са събрали малко над 50% от общите гласове, а aко сте съгласни или не сте с текущия резултат, може да подкрепите с вота си своя фаворит в категорията "Смартфон" на ea2014.hicomm.bg/epa/.

Ако искате да си припомните с какво успя да ни грабне Samsung Galaxy S5, можете да прегледате нашето подробно текстово и видео ревю. Само ще споменем чудесния 5.1-инчов Super AMOLED дисплей, 4-ядрен процесор Snapdragon 801 (2.5 GHz), една от най-бързите камери в смартфон, водо- и прахоустойчив (сертификат IP67), сензор за пръстови отпечатъци и пулсомер.

Претендентът от Sony също има с какво да се похвали. Тук можете да прочетете пълното ни текстово ревю, но и за него ще кажем няколко бързи думи, които да покажат най-силните му страни. Дисплеят, който е 5.2 инча, е най-светлият, който можете да откриете в смартфон, камерата е 20.7 MP, достига до впечатляващи нива на ISO, а защитата е още по-солидна – сертификат IP68, което означава, че можете да го топнете във вода на дълбочина 1.5 метра и да го оставите там за около половин час.

Избрахте ли фаворита си? Ако да, подкрепете го и ни помогнете да определим кой е най-добрият смартфон на тази година. Гласувайте на epa.hicomm.bg и ще имате шанса да спечелите хибридния ултрабук Toshiba P30W!

С него получавате гъвкавост на таблет и удобството на лаптоп. Дисплеят е сензорен IPS Full HD с интегриран светлинен сензор, процесорът е 2-ядрен Intel Core i5 от четвърто поколение, а корпусът е алуминиев. Звукът ще ви разтърси от високоговорителите harman/kardon, a батерията ще ви осигури 7 часа работа. Инициативата се осъществява с подкрепата на УниКредит Булбанк.