Не, Lenovo не залага на гръмко име за геймърската си серия лаптопи, но компенсира с високо ниво на оборудване срещу оптимална цена за този клас машини. Друг сериозен плюс за някои потребители е по-обраният дизайн. Въпреки че са налични някои приятни и отличаващи го елементи - такива, които веднага да ви подскажат, че става въпрос за по-сериозен лаптоп – теглото е едва 2.4 кг, а корпусът е изработен от метал. Тук материалът е с покритие, по което не остават отпечатъци, но има и лек релеф – за по-удобно пренасяне, без високо ниво на риск от изпускане.

Основно представителите от тази серия са с Full HD екрани, но върховият модел достига до 4K резолюция (3840x2160 пиксела), а дисплеят е сензорен. Този модел е оборудван още с видеокарта Nvidia GeForce 860M (4 GB собствена памет), 4-ядрен процесор Intel Core i7-4710HQ, 16 GB RAM и 1 TB HDD. Това е достатъчно за безпроблемен гейминг, дори и заглавията да изискват по-сериозна мощ.

За да бъде потапянето пълно, Y50 е с говорители, разработени заедно с JBL и комбинирани със субуфер на дъното на корпуса. А колко ще издържи батерията с едно пълно зареждане? Около 4 часа.


• Добро съотношение цена/качество
• 15" 4K UHD дисплей
• Изчистен дизайн
• Говорители, разработени с JBL

Тагове: