Линията Republic of Gamers на Asus не е вчерашна. Тя е отлично позната на геймърите, било като преносими компютри, или като хардуерни компоненти. Затова преминаваме без увертюри към представянето на 17.3-инчовия върхов представител на серията RoG G771J, създаден за най-претенциозните.

Най-добрият за игромани без ограничения в бюджета

Ако игрите са ви начин на живот, а разполагате и с повечко средства, за да задоволявате тази електронна страст, с най-голямо удоволствие ще ви запознаем с Republic of Gamers G771J. И по-специално с една от най-добрите модификации на този лаптоп, включваща предварително инсталирана операционна система Windows 8.1 Pro и хибридно дисково решение с 1 TB HDD и 120 GB SSD. Имахме възможност да тестваме 17.3-инчовата машина в продължение на една седмица и да я натоварим с игри от различни жанрове, като, както можеше и да се очаква, резултатите бяха на ниво.

17.3-инчовият десктоп заместител има подсветка на клавиатурата,
WiDi и RealSense 3D камера от Intel.

Супер, но не съвсем безупречен

Каквито и суперлативи да кажем за лаптопа — а те тепърва предстоят, — няма преносим компютър на цена над 2000 лева, който да предлага производителност, каквото се очаква от настолна алтернатива за същите пари. В конкретния случай на нашата конфигурация говорим за мобилен звяр с процесор Intel Core i7-4710HQ (2.5 GHz) и видеокарта Nvidia GeForce GTX860M с 4 GB собствена GDDR5 памет. За да добиете представа на какво се равнява тази производителност, ще дадем конкретни примери с няколко популярни игри, които тествахме на Full HD резолюция: Max Payne 3 достига до 40 fps, Mortal Kombat (2011) и чисто новият Mortal Kombat X вървят „заковани“ на 60 fps, а вариращият фреймрейт на Saints Row 4 е в диапазона 30-50 fps.

Актуалните мултиплатформени заглавия ще вървят на максимални детайли при фреймрейт от 30 до 60 и повече кадъра в секунда. Лекото насичане на видеото отдолу се дължи на това, че успоредно с играта правим и некомпресиран запис с Full HD резолюция.
С други думи, скоростта е приблизително като на видеокартата GeForce GTX 660 за настолни компютри, която пък е аналогична на тази в PlayStation 4. А това означава: мултиплатформените игри ще вървят на ултра детайли, но... все пак не очаквайте прекомерни чудеса, каквито получавате от настолна машина в този ценови клас.


Лаптопът си има редица скрити козове в ръкава

Това е най-тихият и най-добре охладен геймърски лаптоп, който някога сме тествали. Колкото и да го изтормозите с игрите, нито ще прегрява, нито вентилаторите му ще „вият на умряло“!


Тъй като говорим за гейм машина, не е спестено отличното охлаждане,
нито оптичното устройство за запис и четене на DVD.

Сред безспорните му силни страни няма как да не споменем огромното количество оперативна памет - 16 GB, която е и максимум за тази серия, както и наличието на SSD модул за операционната система към 1-терабайтовия твърд диск за съхранение на големите игрови файлове. Но има и нещо повече - Asus предлагат системата с безплатен сторидж в облака, който, макар и не неограничено, допълнително разширява дисковия капацитет.

 

Bang, Bang, Bang и един Olufsen за звука...

Към първокласните колонки с марка Bang & Olufsen, създадени за лаптопи, се открояват вътрешните разработки на Asus, каквито са SonicMaster Premium и поддръжката на MaxxAudio. Ако си поиграете с настройките на приложения софтуер, практическите резултатите също ще са на върхово ниво.

Тагове: