8 GB. Толкова е обемът на вградената, да точно така, вградената двойна флаш памет на LEGRIA HF 16. Неслучайно започваме с този факт – на практика камерата ви позволява да запишете цели три часа сурово видео! Ако поради някаква незнайна причина се опасявате, че 8 GB няма да ви стигнат, Canon са предвидили и слот за мемори карти. Така можете да разширите капацитета за запис с избран от вас SDHC носител – допълнително с 8, 16 или 32 GB, като е предвидена функция за превключване към SDHC, в случай че по време на запис вградената памет се запълни.

Стабилна оптика. Видео­обективът на LEGRIA HF 16 осигурява 20х (двадесеткратно!) оптично приближение! Тоест дава ви възможност да снимате абсолютно всичко, което се намира в полезрението ви, особено ако поради някаква причина сте отдалечени от центъра на събитието (например на футболен мач, представление или концерт). Нещо повече – камерата разполага с динамичен електронен стабилизатор, който елиминира трептенето на ръката. Освен това HD CMOS сензорът в комбинация с оптиката и вградения процесор превръща LEGRIA HF 16 в... компактен Full HD фотоапарат с 20х обектив, който тежи едва 270 г!

Тъкмо навреме. Pre REC e хитра функция, чрез която записът започва автоматично три секунди преди да е активиран режимът за запис. Идеята е ясна – камерата вече предвидливо е заснела мига, който искате да уловите дори ако поради някаква причина се забавите с натискането на бутона за запис. В допълнение може да ползвате и режима за кратка сцена, нещо като „живи снимки” – камерата заснема кратки клипчета с продължителност от 2 до 4 секунди, които след това, подобно на импресия, може да сглобите директно с помощта на самата камера.

Интелект. LEGRIA HF 16 е компактна и лека камера, като в същото време предлага и достатъчно улеснения и удобства за обикновения потребител, като например удобен 6.7 см LCD дисплей, система автоматичен избор на режим на настройки в зависимост от обкръжаващата среда, както и механизъм за прецизен автофокус с разпознаване на лица.

 


Технически данни:

 

Сензор: 1/5.5 CMOS, 2.39 MP Full HD

Обектив: 20x (оптично), 400х (цифрово) с цифров стабилизатор

Памет: 8 GB

LCD екран 2.7”, автофокус, автоматично разпознаване на сцената

 

ДА: 8 GB вградена флаш памет, Full HD, 20х оптично приближение, системи за автоматична настройка


НЕ: Ограничени възможности за ръчен режим


МНЕНИЕ: Лека, удобна и компактна Full HD флаш камера на добра цена.

 

Материалът е от 116 брой на HiComm.

Тагове: