Екрaнът на BRAVIA, който ще ви завладее. Изцяло.

Възможно ли е картината да е еднакво детайлна и гладка в 2D и 3D режим? Има ли начин да не отчитаме фрапиращи разлики между клиповете със стандартна резолюция, които гледаме онлайн, и Full HD видеото от нашия Blu-ray плейър? Да, ако се доверим на телевизорите от новата серия HX850 на Sony, които се възползват от изцяло обновения процесор X-Reality PRO, който се грижи за винаги оптимално ярка и контрастна картина, независимо от качествата на входящия сигнал. Това, както лично се уверихме, важи с особена сила за моделите с по-голям диагонал на екрана.


Неповторимо качество с X-Reality PRO

Когато говорим за серията BRAVIA HX850, има два начина да започнем – с осъвременения Monolithic дизайн, който веднага прави впечатление, или с картината на телевизора, която приковава погледа ни, щом изпълни тънката рамка. Предпочитаме да обърнем внимание на картината, тъй като тя е най-важната за всеки телевизор и за нея може да се говори обективно. Докато дизайнът, макар важен сам по себе си, до голяма степен е субективен и не би трябвало да е решаващият фактор за покупката.

Както в 2D, така и при 3D изображенията върховите постижения при картината се дължат на процесора X-Reality PRO. Стандартно енджините оптимизират качеството с една цел – да осигурят максимално добър общ изглед на дадена сцена. В новите BRAVIA обаче освен този стандартен подход успешно се преследват и други хоризонти: безкомпромисни детайли чак до отделните пиксели, образуващи цялата картина; балансирано съчетание на поредица последователни кадри, така че динамичното контрастно съотношение да е възможно най-високото, което е видимо от човешкото око. И не на последно място – постигане на възможно най-реалистичната картина, съответстваща на действителността.

Ако с интернет връзката на телевизора гледаме клипове със стандартна резолюция, можем да очакваме, че колкото по-голям е екранът, толкова по-лошо ще изглежда картината след преоразмеряването на видеото. Не и с X-Reality PRO. Точно обратното, колкото по-голям е дисплеят, толкова по-забележителна и ключова става ролята на процесора. Звучи невероятно, но е факт – серия­та HX850 идва в три размера (40”, 46” и 55”), като образите са еднакво добри на всички тях, независимо от качествата на входящия сигнал.

Новата титанова Bunchin поставка е с мощни вградени колони и създава впечатление, сякаш телевизорът плава над нея.


3D Super-Resolution: името казва всичко

Sony е може би основният източник на триизмерно съдържание, било за кино или за PlayStation 3. Напълно закономерно е, че тази компания продължава усилено да работи по осигуряването на 3D спектакли. Едно от решенията е технологията, която подобрява стереоскопично съдържанието до HD резолюция, като по този начин получавате по-ясна картина и по-плавни сцени. Нейното име е 3D Super-Resolution и намира своето приложение преди всичко в триизмерното видео, което потребителите сами създават или намират онлайн.

Няма как да пропуснем и новите разработки, които намаляват умората на очите и правят 3D видеото по-увлекателно. Една от тях прави автоматични корекции на дълбочината на картината. Друга оптимизира яркостта и трептенията, докато успоредно с това елиминира остатъчните („призрачни”) образи. Motionflow XR 800 добавя допълнителни кадри за постигане на по-плавни движения. Съчетанието на всичко това гарантира винаги увлекателни зрелища, които можете да гледате с часове. Комфортът идва и от новите титанови активни очила, значително по-леки и по-удобни от всички досегашни модели.

OptiContrast панелът е покрит със здраво 7 мм Gorilla Glass стъкло, което подчертава монолитния облик на серията HX850. Наклонът от 6 градуса върху поставката подсилва комфорта на зрителя.


Мрежа от забавления

Възможностите за интернет телевизия в HX850 започват с вградения Wi-Fi адаптер. След като разполагате с безжична или кабелна връзка, всичко останало е въпрос на вашите лични навици и потребности в даден момент. Досущ като с компютър можете да общувате в социалните мрежи, да говорите през Skype и да се наслаждавате на несметното допълнително съдържание, осигурявано от Sony Entertainment Network или сайтове като YouTube. Сред множеството безплатни приложения е и любимото на всички ни Media Remote – с него смартфонът или таблетът ви стават дистанционно и/или клавиатура.

 

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

211 | Преди 17 ч.
Още от Tech

Вижте как изглежда лицето на идеалната знаменитост в социалните медии (СНИМКА)

5 | Преди 18 ч.