Linksys WRT120N предлага Wireless-N на супер изгодна цена 

И най-новият, напълнен с технологии, подобряващи качеството и скоростта на връзката, рутер на Linksys не е нещо необичайно. Да, просто се възприема за нормално за марка от ранга на Linksys. Но да се пусне на пазара мрежово устройство, съвместимо със спецификациите на стандарта 802.11n Draft 2 на цена 100 лева - това вече е новина. Мнозина потребители на интернет, изискващи да имат достатъчно стабилна и бърза безжична връзка в домашната си мрежа, но нерешаващи се да минат на новия Wireless-N стандарт главно поради ценовите нива на новите устройства, вече могат да го направят съвсем спокойно, без да се притесняват, че ще ощетят семейния бюджет. Защото Linksys WRT120N е точно този рутер, който само срещу цената си от 100 лева разкрива възможностите на новия безжичен стандарт и го прави общодостъпен за широка маса потребители. И задава въпроса, не е ли вече време да подменим стария 802.11g рутер с неговите бавни за съвременния HD мултимедиен свят 54 Mbit/s скорости.

 

Да, време е! Дори само заради визията Linksys WRT120N печели с дизайн, наложил се в цялата им нова серия мрежови продукти. Устройството с лаково покритие може да се поставя хоризонтално или на стена и е напълно лишено от външни антени. В корпуса са поместени две такива, които излъчват и приемат данните в 2.4-гигахерцовия честотен диапазон.

 

За намаляване на цената от Linksys са спестили използването на MIMO технологията, но и без нея WRT120N покрива стабилно всички зони на средноголямо жилище дори когато сигналът трябва да премине през 3 бетонни стени. Скоростта на връзката при ползването на безжичния интерфейс достига максимални стойности 150 Mbps, с което покрива и най-тежките изисквания при стриймване на HD мултимедийни файлове от една стая в друга или при онлайн игра от последните ревизии.

 

Освен с новия N-стандарт WRT120N безпроблемно работи и с по-старите безжични устройства, ползващи IEEE 802.11g и 802.11b Wi-Fi стандарта, като за конфигурирането от Linksys са добавили интуитивен софтуер за настройка. Освен него в комплекта присъства и софтуерът Cisco Network Magic и Cisco Home Defender за дистанционно управление на мрежата. Освен безжично рутерът разполага и с бърз кабелен достъп до LAN мрежи през някой от 4-те 10/100-мегабитови Ethernet порта, като предлага 128-битово криптиране на връзката. 

 

 

ДАННИ: Поддържа стандартите IEEE 802.3u, 802.11g, 802.11b, draft 802.11n, 4х 10/100 auto-crossover (MDI/ MDI-X) Ethernet порта, защита на безжичната комуникация Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2), WEP и Wireless MAC филтриране 

 

ДА: Лесна инсталация, стабилна работа, съвременни възможности и ниска цена 

 

НЕ: Не поддържа типичната за стандарта IEEE 802.11n скорост на трансфер на данните до 300 Mbit/s 

 

МНЕНИЕ: Отлично бюджeтно Wi-FI решение за масовия потребител от N-стандарта.  

HiComm four stars

 

Цена: 101 лв. 

www.comelsoft.com