Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

8 март наближава и съм сигурен, че много хора се чудят какво да подарят на своите нежни половинки. Ето една нестандартна идея, която би очаровала жени от всички възрасти – безжични слушалки, презентирани като червило! Защото коя дама не харесва музика и грим? Ето какво може да очаквате от Huawei FreeBuds Lipstick.

Честно казано, не съм запознат с качеството на изработка на червилата, но тези слушалки се усещат като едно от по-скъпите. Кейсът им е от неръждаема стомана, което му придава допълнителна тежест. Не дотолкова, че да го прави некомфортен за носене в джоб, а по-скоро вдъхва чувство за солидност и качество. Височината му е 70 мм, ширината е 27.4 мм, дълбочината – 27.4 мм, а заедно със слушалките тежи едва 93 грама. Магнитите, които държат кейса затворен, са удовлетворящо силни. Същото се отнася и за тези, придържащи слушалките. В долната част се намира USB Type-C порт за зареждане и точно до него има бутон за свързване. Единственият минус на дизайна е, че черният метал е полиран и е истински магнит за пръстови отпечатъци.

Самите слушалки са в отличителен червен цвят и изключително леки, само по 4.1 грама всяка. Понеже са open-ear, няма тапички и това значи, че е наличен само един размер. Седят в ушната мида, без да навлизат в ушния канал и да създават дискомфорт. 

Във вътрешността им се крият 14.3 мм динамични драйвери, които достигат честоти от 40 kHZ, а това означава по-богат звук. Всяка от двете слушалки си има собствен генератор за басите, който ги прави по плътни. Налично е и адаптивно шумопотискане, което взема предвид формата на ухото ви и според нея предлага елиминиране на ниските честоти от околната среда.

Слушалките разполагат и с интуитивен тъч контрол. Плъзване на пръста нагоре/надолу – регулира силата на звука. Натискане и задържане – включва/изключва активното шумопотискане или отхвърля обаждане. Двойното натискане – паузиране/пускане на музиката, включване на гласовия асистент, приемане/приключване на обаждане и прескачане/връщане на песен, в зависимост дали използвате жеста върху лявата или дясната.

Аз бих избрал опцията за прескачане/връщане на песен, понеже вградените сензори за близост така или иначе спират музиката, когато свалите едната слушалка. Сигурно се чудите как може двойното натискане да изпълнява толкова много функции? Не може наведнъж, а избирате тази, която ви приляга най-много, от приложението (Huawei AI Life).

Като сме заговорили за него, добре е да споменем и другите софтуерни екстри. Ако сте със смартфон или лаптоп на Huawei, те веднага засичат слушалките, когато ги отворите, и се появяват на екрана заедно с информация относно нивото на батерията. FreeBuds Lipstick могат да се свържат и с двете наведнъж посредством Bluetooth, за да е по-лесна смяната на аудио източника. Друго предимство, което получавате, ако сте с телефон, опериращ с EMUI, е, че латентността е занижена до 90 ms. Дори да сте с iPhone, отново може да използвате безпроблемно слушалките. 

За да затворя темата за батерията, ще спомена, че един пълен заряд издържа 4 часа, без да е включено активното шумопотискане или 2 и половина, ако сте дали зелена светлина на функцията. Общият капацитет заедно с кейса нараства до 22 часа без активно шумопотискане или 14 часа, ако се възползвате от него.

Ясно е, че изначалното приложение на слушалките е да се слуша музика на тях, но все повече хора започват да осъзнават колко са удобни и за разговори. FreeBuds Lipstick имат специален режим, наречен Voice Mode, който намалява заобикалящия ви шум и позволява на гласа ви наистина да изпъкне. Високата честота на записване от 48 kHz също помага.

В света на технологиите не всеки ден се появява продукт, който толкова строго таргетира единия пол. Нека сме реалисти – колко мъже ще си купят тези слушалки? За тях Huawei предлагат достатъчно други модели. FreeBuds Lipstick са за онази специална дама в нашият живот, на която искаме да подарим нещо красиво, същевременно функционално и което ще накара приятелките ѝ да се възхитят от вкуса ѝ за мъже.

 

Вижте още: Huawei P50 Pocket – гъвкав телефон за гъвкави бюджети (РЕВЮ)