Bang & Olufsen е марка с огромна репутация в Hi-Fi общността, а техните продукти освен страхотен звук предлагат и уникален дизайн, изпъкващ над по-голямата част от конкуренцията. Какво предлага обаче датската компания за по-младите и динамични хора, които хем искат да се насладят на качествен звук и луксозен дизайн, но и да не са приковани към дома си? Следващите две предложения са насочени именно към тях – маниаците на тема разходки, фитнес, спорт или просто към активностите на открито.

 

BEOPLAY E8 SPORT

 

Разбира се, най важното качество на едни слушалки е звукът. Едва ли сте от хората, които ще си купите нещо, което звучи добре, но пък изглежда грозно, докато го носите, нали? Е, ако се спрете на Beoplay E8 Sport, няма такава опасност – слушалките имат външен вид на истинско бижу, още повече, че се прибират и зареждат в изключително стилна овална кутийка. Предлагат се в красив елегантен цвят – Antracite Oxygen (тъмно матово сиво с нежни небесносини мотиви), като дизайнът им разчита на комбинация от алуминий, полимери и силикон. Напълно безжичните (True Wireless) слушалки са изключително леки – всяка от тях тежи едва 6.4 и не притесняват ушите, за да може да тренирате с тях, без да усещате присъствието им. Формата им е специална, така че пасват идеално на анатомията на ухото и са закрепени стабилно дори при интензивни тренировки. Функцията, която ги прави подходящи за спортисти, е нивото им на устойчивост към вода – IP57 (до 30 минути на дълбочина половин метър). Това не означава, че трябва да се гмуркате с тях, но спокойно може да ги измиете след интензивната тренировка.

За да не докосвате телефона си, E8 Sport имат тъч контрол, с който можете да пускате и превъртате песни, да използвате вградените микрофони за достъп до гласовите асистенти (Siri и Google Assistant), да управлявате повикванията и дори да регулирате силата на звука. Кутията, която се явява и док станция за зареждане, позволява сигурно поставяне и задържане на тапите, когато не се използват и макар че не е с микро размери, може да се носи сравнително удобно в джоба на панталона или тениската. Ако сте пропуснали да заредите слушалките, може да го направите по бързия начин – поставяте ги в док станцията за 20 минути, след което може да слушате цял час и половина, без да се притеснявате (7 часа при пълно зареждане за 2 часа и половина). Поддържа се и безжично Qi зареждане. Преди да сдвоите слушалките, е добре да изтеглите съответното приложение на Bang & Olufsen, което е достъпно за устройства с iOS и Android. След това трябва просто да ги извадите от кутията и да докоснете страните им, за да влезете в режим на сдвояване.

Приложението пък е мястото, където можете да направите няколко неща. Първо – да проверите състоянието на батерията на слушалките поотделно, и второ – да регулирате звука с голям бутон за целта. Там ще намерите и режими на слушане, които са по предварително зададени звукови профили. Например има специална опция за спорт, както и за пътувания до работното място. Налице е и еквалайзер, за да създадете свой собствен профил. Най-важното, когато говорим за слушалки – звученето, тук традиционно е издигнато в култ. То е далеч над нивото на обикновените тапи и се дължи на фирмените 5.7 мм електродинамични драйвери и пасивното им шумоизолиране. Получавате страхотни нива на яснота и детайлност, особено по отношение на вокалите и диалога с приятно чувство за разделяне на инструментите и много топлина. Басовете са дълбоки, като чрез еквалайзера може да постигнете по-ярко изразено или по-меко, топло звучене в ниския регистър.

 

BEOSOUND EXPLORE

 

Обичате активния начин на живот, нали? Ще ви се похвалим с едно великолепно творение на Bang & Olufsen, предназначено точно за хора, които искат да слушат музика директно, без да носят никакви слушалки в ушите си, докато са сред природата или спортуват. Става въпрос за портативната, но достатъчно мощна Bluetooth колонка – Beosound Explore. Представлява симпатична и наистина малка, но пък много музикална акустична система с цилиндричен вид, която може да се носи закачена на раницата, колана или пък да бъде поставена директно на земята до вас. Създадена е да ви забавлява с музика където и да отивате.

Beosound Explore е ултра издръжлива на външните условия (стандарт на водоустойчивост IP67 – издържа 30 минути на дълбочина от 1 метър). Здравата гумирана основа и алуминиевото ѝ тяло означават, че може да се поставя безопасно на всякакви повърхности – от калния къмпинг до пясъка на плажа, като в същото време прецизно изграденият вътрешен дизайн предпазва акустичната система от удари и падания. Профилът на корпуса на колонката е специално разработен, за да осигурява пълноценен звук на 360 градуса, тоест където и да се намирате спрямо нея – звученето е еднакво добро. Има възможност за сдвояване с друга такава, създавайки пълноценен стереозвук. Така че трябва ли ви още нещо друго, за да почувствате пълната безжична свобода?

Снимки: Bang & Olufsen