Запознайте се с най-тънкия компютър на планетата

Убеден съм, че никога досега не сте виждали такова произведение на технологичното изкуство. Тъжната истина е, че в този момент все още никой не
го е виждал, тъй като официалната му премиера е през декември, но също така съм убеден, че нямате нищо против да му се порадвате на картинка и да научите това-онова за най-красивия компютър, създаван някога. Естествено най-голямо възхищение будят 5-те милиметра дебелина по краищата на най-новия iMac, които изглеждат нереално, когато се замислите, че вътрее побран цял компютър, а профилът му е по-тънък и от този на обикновените монитори. Ефектът е още по-смазващ, когато се изправите пред по-големия, 27” екран, който освен всичко е и с невероятната резолюция 2560х1440 пиксела, която прави и най-добрите Full HD екрани да изглеждат технически изостанали.


Дизайн

Apple наистина са направили и невъзможното, за да създадат толкова тънък и толкова красив настолен all-in-one компютър. 40% по-тънък от предшественика си от 2009-а, създаден изцяло в алуминиево тяло, с безжични клавиатура и мишка, които също будят възхита, новият iMac в това отношение е най-доброто на пазара.

Екранът

Двата варианта са 21.5” Full HD 1920x1080 IPS LED и титаничният 27” 2560х1440, който е и предпочитаната покупка според нас. Според Apple новият екран отразява 75% по-малко отблясъци, а цветовете са фабрично калибрирани, за да отговарят на нуждите на професионална фотообработка и предпечат.


Хардуер

Трето поколение i5 и i7 процесори със скорост до 3.9 GHz (с TurboBoost), графични ускорители GeForce GTX 680MX за 27” модели с отвъд HD резолюция, новите Thunderbolt I/O портове с 10 Gbit скорост и супербързите Fusion Drive (хибрид между SSD и HDD) превръщат този iMac в истински мощна машина за работа и забавления.


OS X

Най-новият OS X Mountain Lion е инсталиран в този iMac. В него вие ще откриете функции като AirPlay – за безжичен стрийминг на мултимедия, Auto Save, Dictation, Game Center, iCloud и MacApp Store. OS X Mountain Lion прави Mac още по-добър. С толкова много нови функции сега Mac работи още по-добре с iPhone, iPad и iPod touch.

 

Екологичен

Поредният важен за Apple аспект, който е преди всичко имиджов, но и до голяма степен от значение е екологичността на новия iMac. Според компанията този модел консумира около 50% по-малко електричество, а стъклото, алуминият и почти всички компоненти вътре са от лесни за рециклиране материали.