Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Почистването с прахосмукачка е досадна работа. Крайно необходима във всяко едно жилище, но досадна. Някога, преди десетилетия писателите фантасти мечтаеха през XXI век в извършването на подобни рутинни битови дейности да ни отменят роботи.

Вижте още: Достъпна прахосмукачка робот, улесняваща забързаното ежедневие

Уви, действителността през 2020 е една идея по-малко романтична и подобни неща все още са в сферата на… момент! Това вече не е точно така! Факт е, че все още има доста домакински задължения, които се налага да извършваме самостоятелно, но за почистването с прахосмукачка вече има уреди като Lenovo T1 и T1 Pro – напълно автоматизиран робот, който спокойно може да ви отмени в тази иначе доста досадна, но важна домакинска задача!

 

Като от бъдещето

Роботизираните прахосмукачки набират популярност през последните години, и то напълно заслужено. Много от недостатъците на моделите от първа и втора генерация вече са изчистени, интелигентността им е на изумително високо ниво, което ги прави гъвкави и автономни, а животът на батерията им е нараснал многократно.

Lenovo T1 и T1 Pro са отлично доказателство за това, колко далеч е стигнала еволюцията на този клас устройства напоследък. Първото, което се набива в очи, е елегантният дизайн.

Да, едва ли това е най-важната характеристика на едно подобно устройство – повечето потребители вероятно биха се поинтересували най-вече от функционалните му качества, но имайте предвид, че след като инсталирате Lenovo T1 и T1 Pro, те ще станат неделима част от дома ви. Повярвайте ми, не бихте искали един подобен уред да е с грозен дизайн – в крайна сметка си има много лесно обяснима причина защо никой не излага традиционните прахосмукачки на показ в центъра на хола си, а след използване ги прибира в килера.

Именно поради тази причина Lenovo са отделили специално внимание на външния вид на робота, който заедно с дока е с много приятни, футуристично заоблени форми и красив дизайн.

 

Един блестящ триумф на вътрешността над външността

Не оставяйте красивия външен вид на T1 и T1 Pro да ви заблуди – това е уникален уред, събрал в себе си най-доброто от модерната технология и поставящ го изцяло във ваша помощ.

Първо, нека се спрем на основната разлика между двете вариации на модела – T1 се предлага със стандартна докинг станция за зареждане, а T1 Pro идва в комплект с по-специалния док, който позволява на робота да се самопочиства. Естествено, има известна разлика в цената, така че сами може да прецените доколко тази функция (самопочистване) ви е важна.

Роботът разполага с две самостоятелни странични четки, които в комбинация с мощния всмукателен модул (2700 Ра) гарантират отлично почистване. T1 и T1 Pro е достатъчно интелигентна, за да определи точно върху каква повърхност работи и да регулира силата на засмукване – логично върху мъхест килим тя следва да е по-голяма, отколкото върху равен под с ламинат или теракота.

За навигация роботът използва специално патентована лазерна система, която сканира заобикалящите го предмети с висока прецизност, като прави по 1800 измервания в секунда.

Обхватът на системата е до 6 метра в радиус от 360 градуса – повече от достатъчно за всяко помещение в стандартен дом.

T1 и T1 Pro разполага с впечатляващ набор от вградени сензори, които му позволяват да изгради точна карта на дома ви и да се ориентира безпогрешно във всяка негова точка. Така че няма защо да се притеснявате, че ще останат пропуснати непочистени места. Още повече системата за движение на робота е така проектирана, че той с лекота преодолява малки препятствия по пътя си с височина до 2 см като кабели, прагове и други.

Разбира се, поддържа се опция за дистанционна навигация и управление с помощта на мобилно приложение. T1 и T1 Pro също така идеално се интегрира с модерни ИИ гласови асистенти като Google Assistant и Amazon Alexa, като позволява лесно управление с речеви команди.

 

Чисто, по-чисто, най-чисто, Lenovo T1 и T1 Pro

Освен че е технологично впечатляващ, този робот чисти отлично. Да, леко парадоксално е да подчертаваме точно този аспект от функциите му, но все пак той е важен и ключов – говорим за прахосмукачка все пак.

T1 и T1 Pro разполага със специален вграден HEPA филтър с многослойна филтрация, който се почиства изключително лесно – просто го измивате под течаща вода.

Допълнителният док с опция за самопочистване е впечатляваща иновация сам по себе си – той разполага с мощен смукател с капацитет от 1000 W, който автоматично премахва отпадъците от контейнера на робота и ги събира в лесна за изхвърляне торбичка за еднократна употреба.

Роботът разполага и с опция за използване с еднократен моп за почистване на пода, който не е необходимо да миете – след използване просто можете да го изхвърлите и да го замените с нов.

 

250 квадратни метра с едно зареждане!

Едно от най-силните предимства на Lenovo T1 и T1 Pro пред повечето му конкуренти е наличието на вградена батерия със солиден капацитет – цели 5200 mAh. Големият й заряд в комбинация с интелигентното управление на процеса на почистване могат да ви осигурят до 2.5 часа непрекъсната работа, което се равнява на цели 250 квадрата жилищна площ.

Отделно батерията разполага със специален механизъм за защита, който не само гарантира високо ниво на сигурност, но и удължава живота й.

 

В заключение

С интелигентни уреди като Lenovo T1 и T1 Pro буквално можете да се почувствате като герой от научнофантастичен роман за бъдещето. С елегантен дизайн, впечатляващи възможности и смайваща интелигентност този робот ще ви отмени безпроблемно в грижите за почистване на дома ви. Лекотата на дистанционно управление и контрол пък ще ви позволят да го използвате дори когато сте далеч от жилището си. Просто поредният страхотен Lenovo продукт!