Серията Yoga на Lenovo грабва окото всяка година и очаквано Yoga 7 Gen 7 е новият страхотен продукт в нея. Независимо дали търсите устройство за работа или за свободното си време, Yoga 7 Gen 7 покрива 360 градуса от тези необходимости. Ето защо.

 

ЛАПТОП ИЛИ ТАБЛЕТ – А ЗАЩО НЕ И ДВЕТЕ?

 

Yoga от много време насам е синоним на симбиозата между лаптоп и таблет. Yoga 7 Gen 7 е мощен 14-инчов лаптоп за продуктивност, който с едно движение се превръща в таблет за мултимедийно забавление или дори в устройство за рисуване и графичен дизайн, особено в комбинация с писалката Active Pen. Ако говорим за дисплей, Yoga 7 Gen 7 идва с 14-инчов OLED, макар че ще се предлага и във версия с LED IPS. Неговата резолюция е 2.8К, цветното пространство – 100% sRGB и DCI-P3, като поддържа и Dolby Vision™ за богати и реалистични цветове. Честотата на опресняване достига до 90 Hz, което прави движенията на екрана много по-плавни. Съотношението на страните е 16:10, като то започва постепенно да се превръща в стандарт за продуктивност, тъй като предлага повече екранно пространство от стандартното 16:9 съотношение. Заоблените ръбове и полираният завършек пък доставят допълнителна елегантност и премиум усещане при употреба.

 

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ = ПРОДУКТИВНОСТ

 

До 12-о поколение Intel® Core™ i7 или до AMD Ryzen™ 5, Windows 11, до 16 GB RAM и до 1 TB PCIe SSD са забележителни характеристики за всяка съвременна компютърна машина. Всичко това осигурява на Yoga 7 Gen 7 невероятна мобилна производителност и гарантира безпроблемно извършване на ежедневните и взискателни работни нужди. Компромисите остават в миналото, за да можете да вършите всичко на мига, когато и където е необходимо. Изкуственият интелект на Yoga 7 Gen 7 позволява бързо и сигурно влизане и започване/завръщане към работа с лицево разпознаване благодарение на FHD IR уеб камерата с Privacy shutter. Екранът има и хардуерна функция за ниски нива на вредната и уморяваща синя светлина, като по този начин щади очите ви, особено при по-продължителна работа. Батерията на Yoga 7 Gen 7 e готова да поеме целия ежедневен товар, издържайки до 18 часа употреба, което значи, че няма нужда да носите зарядно устройство със себе си в офиса. А ако все пак се наложи презареждане, Rapid Charge Express технологията осигурява до 3 часа издръжливост само за 15 минути зареждане.

 

СВЪРЗАНОСТ И ПОРТОВЕ, ПОКРИВАЩИ ВСЯКА НЕОБХОДИМОСТ

 

Все така в името на производителността Yoga 7 Gen 7 разполага с най-новите стандарти в безжичната свързаност – свръхбързия и надежден WiFi 6E и Bluetooth® 5.2. Благодарение на тях връзката с външни устройства (мишки, слушалки и други Bluetooth аксесоари и периферия) е силна, сигурна и стабилна, а трансферът на данни – максимално бърз според мрежата. Трансферът на данни, разбира се, може да се осъществи и чрез изключително бързите USB-C Thunderbolt™ 4.0 и USB-A 3.2 портове. Специално USB-C Thunderbolt™ 4.0 позволява не само зареждането на лаптопа с обикновен кабел (кой иска да носи цели зарядни и тухлички в чантата си?), но и свързването като DisplayPort.

До USB-C портовете е разположен и HDMI 2.0 порт за свързване с външен екран, както и четец за MicroSD карта (UHS-1(104) PCIe 1-во поколение). Вдясно на шасито са разположени само USB-A 3.2 порта и комбинираният 3.5 мм жак за слушалки и микрофон.

 

ОФИС НУЖДИ И МУЛТИМЕДИЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

 

360-градусовият дизайн на Yoga 7 Gen 7 позволява употребата му точно по вкуса на потребителя. От една страна съотношението от 16:10 е винаги добре дошло, когато става дума за офисна работа – надали по-достъпна екипна работа. Хората, занимаващи се с графичен дизайн, пък наистина трябва да се възползват от опцията да вземат Active Pen писалката. Мултимедийното забавление с Yoga 7 Gen 7 също е на ниво. Живата картина, точните цветове и четирите оптимизирани с Dolby Atmos® високоговорителя дават предпоставки за стрийм на филми, сериали и музика. А когато съотношението на гледаното съдържание изисква по-широк екран (например 21:9) – винаги можете да свържете устройството към външен монитор или телевизор без компромиси с качеството на картината или стрийма. Като допълнително удобство за всяка ситуация ми се ще да отбележа още удобната клавиатура с подсветка (важен елемент, който Lenovo сякаш постоянно надграждат с всяка изминала година) и четеца за пръстови отпечатъци за допълнителна сигурност на вашите данни.

Технически спецификации:

CPU: 12-о поколение Intel® Core™ i7 или AMD Ryzen™ 5

RAM: до 16 GB

SSD: до 1 TB PCIe 4th Gen

GPU: Intel® Iris® Xe

ЕКРАН: 14” до 2.8К OLED IPS @ 90 Hz

СЪОТНОШЕНИЕ: 16:10 (2880 x 1800)

БАТЕРИЯ: до 18 часа (видео)

ТЕГЛО:1.4 кг

Снимки: Lenovo