Рядко попадам на периферни устройства, които да не отхвърля веднага като “не достатъчно добри за моя вкус”. След около 15 години като PC геймър логично съм открила перфектните за мен мишка, клавиатура и слушалки. От време на време все пак давам шанс на по-нови продукти и този път в ръцете ми попаднаха слушалките Logitech G230, които отговориха на въпрос, който не си бях задавала в последно време: какво да избера, ако не съм хардкор геймър или имам ограничен бюджет за периферия?

Logitech G230 са стерео слушалки. Казвам го веднага, за да успеете и вие като мен бързо да привикнете към идеята, че тук не става въпрос за high-end, surround sound, мултиканални слушалки и нямам никакво намерение да ги сравнявам с многократно по-скъпите моделите, които са се наложили на пазара като продукти за хардкор геймъри заради звуковия си капацитет. G230 са добри в това, за което са създадени - да предоставят стабилно аудио възпроизвеждане в бюджетния ценови клас на специализирана за гейминг периферия.

 

 

Logitech G230 имат типичния за геймърската периферия агресивен вид, осигурен от червени акценти върху черна, солидна пластмаса. Като изключим сладурския яркочервен кабел, изглеждащ като връзка за маратонки, визията им е стандартна за този тип продукти. Остри ъгли, микрофон с леко сковани възможности за адаптиране на позицията, наистина олекотена конструкция, която почувствах даже малко крехка при първия ми досег с тях, и страхотни ватирани подложки, които са райски удобни. Веднага щом видите, че не се свързват към компютъра ви чрез USB, а със стандартни жакове за микрофон и аудио произвеждане, ви става ясно, че това наистина са базови слушалки. Почти триметровият кабел, на който толкова се израдвах, идва с монтиран на него контролер, от който регулирате звука и може да спрете както аудио възпроизвеждането, така и самия микрофон - дори по време на игра. Ако пък кабелът ви се струва твърде дълъг, лесно решавате проблема с придружаващата велкро връзка.

 

 

И това е. Хващате Logitech G230, свързвате ги и просто ги използвате. Звукът им е стабилен, било то за игра или за слушане на музика. Трябва да спомена обаче липсата на достатъчно силен бас, но по време на игра няма да го забелязвате. G230 са добър избор, ако търсите продукт, с който да замените старите си слушалки или настолни колонки. А най-големият им плюс е, че са изключително удобни и са едни от геймърските слушалки с най-добро отношение цена-качество. Подложките са меки, подплънката на горната рамка - също. Няма да получите дискомфорт след продължителни периоди на ползване. Поне при мен не се появи такъв и след над 9-часово играене с тях. Тъй че ако търсите универсално добри слушалки и не се интересувате от мултиканално аудио възпроизвеждане, Logitech G230 заслужават вашето внимание.

 

Kлючoви xapaĸтepиcтиĸи:

• Интepфeйc: 3.5мм
• Tип: Оvеr-еаr
• Цвят: Чepeн
• Oбщи: Πacивнa шyмoизoлaция
• Paзмep гoвopитeли: 40 mm
• Честотна характеристика: 20Hz-20KHz
• Mиĸpoфoн: Mиĸpoфoн зa ĸoмпютъp
• Чyвcтвитeлнocт нa миĸpoфoнa: -40dВV/Ра rе: 0dВ = 1 Ра, 1КНz