Висококласен Premium дизайн


Когато един автор пише редовно за LED телевизори, от време на време се пита: как да започна и с какво да отлича конкретния модел от представяните досега? Това обаче е по-скоро несериозен въпрос, понеже сред водещите предимства на панелите със светодиодна подсветка е възможността да се произвеждат максимално тънки. Вероятно компаниите биха могли да ги правят и с още по-незабележим профил, но тогава, казано шеговито, явно бихме се порязали на тях. Мисълта ми е, че инженерите буквално са с развързани ръце да експериментират и да получават забележителни резултати. А колкото по-висок клас е телевизорът, толкова повече немеят потребителите пред резултатите. В случая на 55-инчовия LED телевизор от „тежката“ серия F8500 на Samsung постижението в дизайна се нарича Magnum и досущ като едноименната марка оръжия, може да ви убие – разбира се, вече не буквално, а от удоволствие да го гледате... а защо не и да го притежавате.

Това личи и от илюстрациите към материала – при Magnum рамката и стойката са отлети в единна форма от един-единствен алуминиев блок. С други думи, използвани са възможно най-качествените материали, гарантиращи дълги години експлоатация без грижи от бърза амортизация.

Цяла артилерия от екстри


Както изглежда от пръв поглед на картината, Samsung вдигат все по-високо летвата. Ultra Clear Panel дисплеят на UE55F8500 включва редица усъвършенствани технологии, чиято цел е да осигурят възможно най-доброто визуално изживяване за зрителите. Екранният панел е изработен по технология, намаляваща до пълния теоретичен минимум отразената светлина върху дисплея и повишаваща контраста и цялостния зрителен комфорт.

Друга технология – Wide Color Enhancer Plus, вади на показ и най-фините детайли, като прави цветовете по-живи от всякога. Цветопредаването е оптимизирано с оглед да се възпроизвеждат дори най-трудните оттенъци на човешката кожа и специфични нюан­си на синьото и зеленото. Не е изненада, че телевизор от висок клас включва Micro Dimming Ultimate – прецизен контрол на LED подсветката, осъществяван с анализиране на всяка област от изображението във всеки кадър и чрез динамично настройване на яркостта или пълното затъмняване във всяка от тях.

4 ядра за смарт приложенията


Освен с мощен изчислителен хардуер за оптимизиране на картината телевизорът UE55F8500 се възползва и от отделен четириядрен процесор, служещ специално за Smart Hub платформата. Тя е базирана на три панела – Apps, Social и Photos, Videos & Music. От панела Apps получавате достъп до всички приложения в портала Samsung Apps. Сред тях има и няколко, разработени за българските потребители. Панелът Social пък позволява да гледате клипове, публикувани във Facebook, да следите какво се случва в Twitter и да провеждате видеоразговори. Във Photos, Videos & Music възпроизвеждате и управлявате всякакво мултимедийно съдържание – снимки или видео – от смартфони, таблети и компютри, стига да са свързани в домашната мрежа.Обновената функция Voice Control позволява да управлявате телевизора си с близки до естествения език гласови команди – за смяна на канала, контрол на звука или активиране на Smart Hub. Също така управлението с жестове става не само с едната, но и с две ръце. Вградената камера позволява разпознаване на лица – за да влезете във вашия Smart Hub профил, просто застанете пред нея и разчитайте машината да свърши останалото.

Винаги върхови разработки


Моделите от новата серия F8500, включително 55-инчовият, мислят и за бъдещето. Иновативната концепция Smart Evolution Kit, въведена още през 2012 г., ежегодно актуализира хардуерните и софтуерните спецификации на всеки телевизор Samsung, който я поддържа. Така потребителите получават гаранция, че покупката им е отлична инвестиция, която няма да излезе от мода, а е готова да посрещне предизвикателствата на технологичния фронт за дълго време напред.

Тагове: