Фотокамерата Olympus SZ-30MR е толкова богата на възможности, че няма да хабим място за празнословни встъпления. Напълно в духа на съвременните технологии определението за това устройство е именно фотокамера – служи еднакво добре като фотоапарат и като видеокамера. За разлика от множеството други предложения на Olympus и конкурентните продукти SZ-30MR позволява да заснемате статични изображения при пълна резолюция (16 MP), докато снимате Full HD видео. За целта обаче трябва да разполагате с качествена и бърза карта памет – в противен случай рискувате видеото леко да насича на мястото, когато сте направили снимка.


Параметри и функции

Тъй като апаратът е с двойка процесори TruePic III+, можете да записвате два видеоклипа едновременно, като всеки от тях е с индивидуални настройки – например
един във Full HD и един при по-ниска резолюция, подходяща за качване онлайн. Ако повече ви интересуват статичните изображения, за вас е предвидена възможност за високоскоростни серийни снимки с 9 кадъра в секунда. Почитателите на панорамите ще останат доволни от режима, който позволява да правите такива снимки чрез „приплъзване” на апарата по хоризонталата. SZ-30MR ще допадне и на тези, които искат да имат устройство, правещо 3D фотографии – макар да няма два обектива, специалният стереоскопичен режим създава по един образ за лявото и за дясното око. 3D файловете са с формат .MPO и са съвместими с всички стерео­скопични телевизори и лаптопи.


Екстри безкрай...

Моделът разполага с прецизен проследявящ автофокус и двойна стабилизация, елиминираща размазването на бързо движещи се обекти. Светкавичният фокус е способен за части от секундата да разпознае до 16 лица в кадър и да гарантира точната им експозиция. А поддръжката на Eye-Fi карти памет позволява автоматичното и безжично прехвърляне на направените снимки към компютър или даден сайт.

 

 


Технически данни:

Физически размери: 106х68х40 мм; 226 г;

Сензор: CMOS, 16 MP;

Обектив: 25-600 мм, 24-кратен оптичен зум;

Дисплей: 3”, 460 000 точки; ISO 80-3200;

Видео: Full HD

 

ДА: Множество „магически” филтри и богати автоматични режими за начинаещите.
НЕ: Не поддържа RAW.


МНЕНИЕ: Опцията за едновременен запис на Full HD видео и статични снимки е много добра.

 

 

 

Тагове: