През последните месеци на тази странна година ни се наложи да минем в режим хоум офис. Но подходящото оборудване е задължително, за да изпълнявате пълноценно дейностите от реалния си офис. Компютър? Ясно, имате. Но ако активно се занимавате с обработка на документи, ще ви трябва принтер, скенер или универсално устройство, съвместяващо и двете. Точно такива са предложенията от Brother – класическите мултифункционални устройства – „базовото“ DCP-L2512D и притежаващото повече опции MFC-L2712DW. Те предлагат всичко необходимо, за да превърнете хоум офиса в неразличимо копие на истинския.

 

БЪРЗИНА И СТИЛ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА

Новите модели от втората серия на Brother (DCP-L2512D и MFC-L2712DW) посрещат всякакви изисквания, които биха ви потрябвали, ако работите в съвременен офис. Те използват лазерна технология за печат, като скоростта им е впечатляващо висока – до 30 страници в минута. По време на работата им може дори да не усетите, че се случва нещо – устройствата са толкова тихи, че спокойно може да пишете гениална статия, без вниманието ви да бъде отвличано от силен шум на печатащ принтер. DCP-L2512D се явява 3 в 1 решение – има възможност за печат, копиране и сканиране. „По-големият“ модел MFC-L2712DW добавя към всичко това и опция за изпращане и приемане на факс съобщения, както и устройство за автоматично листоподаване ADF, благодарение на което може да копирате и сканирате до 50 листа наведнъж! Това е адски удобно и пести време, вместо да поставяте всеки отделен лист ръчно. И двете машини поддържат двустранен печат, а копирането става в комфортната резолюция до 600 х 600 dpi.

Малко по-скъпият MFC-L2712DW притежава и повече възможности за свързване, като освен USB 2.0 предлага връзка с LAN мрежата чрез кабел или безжично, плюс опцията Wi-Fi Direct за директен печат от безжични устройства без нужда от налична точка за достъп. И още една важна особеност, валидна за двете МФУ устройства – консумативът им е достатъчно голям и може да печатате до 3000 страници, без да заменяте тонера.

 

PAPERPORT – СОФТУЕРЪТ, КОЙТО ПРЕВРЪЩА ДОМА ВИ В ОФИС

Сухата техническа информация дава представа за двете мултифункционални устройства на Brother, но по-сериозният акцент, на който е добре да обърнете особено внимание е специалния софтуер PaperPort, разширяващ драстично възможностите за работа. Той идва като подарък при закупуване на някой от двата модела, но предлага наистина впечатляващи опции!

Основната магия: използва се оптично разпознаване на символите, даващо възможност не само за различни бързи манипулации, като изправяне и завъртане на страниците, но и страхотните функции за премахване на нежелани фонове и заличаване на следи върху документа (от телбод и перфорация например). Още по-полезни благинки: може да сканирате директно в PDF формат с възможност за последващо редактиране или направо да конвертирате изображението в текст! Нещо, което всички офисни спецове определено ще оценят максимално.

Снимки: Brother