Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Миналия месец разгледахме как и колко добре работят някои от най-нашумелите нови Galaxy AI функции, които Samsung представи редом със своята Galaxy S24 серия. Ако искате да научите повече за Circle to Search with Google, Live Translate, Generative Edit и още, може да откриете нашия материал по темата тук.

Днес ще поговорим за някои от не толкова обсъжданите възможности, които предлага изкуственият интелект в новата гама смартфони. За целта ще използваме Samsung Galaxy S24, за да докажем, че той е не по-малко способен от Ultra модела, когато става дума за Galaxy AI, а за някои дори идва със супер предимството компактност.

 

Резюмиране на уеб страници

Да кажем, че нямате време да прочетете цялата предходна статия за възможностите на Galaxy AI. Ако я отворите през браузъра на Samsung, най-отдолу в центъра ще видите иконка с няколко звезди. Когато я натиснете, ще получите две опции - едната е да преведете съдържанието, което е полезно, ако сте в чуждестранен сайт.

Втората е още по-впечатляваща, защото с нея може да обобщите цялата информация и както ще видите, изкуственият интелект се справя изключително добре с тази задача. Въпреки че става дума за материал на български език, извадените параграфи наистина представляват отражение на най-важното и нямат граматически пропуски.

 

Генериране на обложки за бележки

Автоматичното форматиране на бележки в Notes приложението беше добре документирано, но има една друга опция, която не видях да се споменава на много места, а, честно казано, я намирам за не по-малко полезна. Става дума за генерирането с изкуствен интелект на обложки за бележките. Лично аз имам стотици бележки на телефона си, които само се увеличават с времето и понякога наистина е трудно да намеря някоя стара, на която съм си записал важна информация (парола за Wi-Fi например). Естествено, има търсачка, но какво правим, ако невинаги имаме ключова дума, по която да се ориентираме?

За да генерирате обложка, трябва да задържите на съответната бележка, така че тя да бъде маркирана и да се появи лента с инструменти в дъното на екрана. След като натиснете иконката с трите точки (най-вдясно), автоматично ще бъде създаден изцяло нов облик на превюто на избраната бележка. Повторете това упражнение няколко пъти и ще видите, че всеки път резултатът е различен. Свързването на всяка бележка с определен облик би могло да помогне за по-лесното ѝ откриване впоследствие.

 

Генеративен тапет

Това трябва да е една от най-креативните опции изобщо, които съм виждал, когато става дума за персонализиране. Изкуственият интелект в този случай създава уникален тапет спрямо ключови думи, които сте му задали, като може да избирате от няколко категории за всяка. Все още няма пълна свобода на командите, но мисля че има голяма вероятност да видим такава в на даден етап в бъдещето.

За да създадете свое неповторимо изображение, трябва да задържите пръст върху началния екран и след това да изберете "Тапет и стил", а от следващия раздел - "Промяна на тапети". Следва да цъкнете на "Творчески", "Генеративен" и забавната част може да започне. Има куп опции, от които да разбирате, като процесът е много интуитивен, а същевременно създава впечатляващи творения.

 

Заключение

Това са само някои от най-интересните Galaxy AI функции на Samsung Galaxy S24, които със сигурност могат да ви улеснят в ежедневието. Истината е, че има много други и насърчавам всеки, който реши да закупи модел от Galaxy S24 серията, смело да разгледа менютата и различните опции, които предлагат тези така любопитни устройства.

Ерата на изкуствения интелект започна и с времето той ще става все по-усъвършенстван и достъпен. Реалните му възможности навярно ще достигнат висоти дори отвъд въображението ни, но засега тези малки "хакове" са достатъчни, за да улесним и изпъстрим ежедневието си.

Всеки, закупил модел от новата Galaxy S24 серия до 30 юни 2024 г., ще получи безплатно MS One-Drive 100 GB в продължение на 6 месеца. И не на последно място - всички, които вече притежават своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.

 

Вижте още: Samsung обяви атлетите от европейския Team Galaxy за Париж 2024, в който за първи път има и българско участие