Наскоро ви представихме статия за допълнителните приложения в интернет браузъра Google Chrome. Темата се оказа интересна и доста четена. Вдъхновени от това, решихме да ви представим специална подборка, с която да подобрите работата си с вашето Android или iOS устройство.

 

 

 

Революцията в развитието на мобилните операционни системи от ново поколение на Apple (iOS) и Google (Android) промени статуквото, оглавявано от Microsoft (Windows Mobile) и Nokia (Symbian, вече мъртъв).

 

 

Днес, благодарение на хилядите разработчици, за мобилните платформи се създават все по-полезни и иновативни добавки. Те не само улесняват работата ни, но и почти пълноценно заменят лаптопа и настолния компютър. Казваме пълноценно, защото хардуерното развитие на мобилните телефони достигна нива, за каквито сме си мечтали само преди няколко години. Вече не е новост наличието на 1 GНz процесори, както и на двуядрени такива! Благодарение на това „малките умници“ могат да изпълняват все по-трудни задачи.

Към юли 2011 г. приложенията в AppStore са вече над 425 000 (!), докато в Android Market те са 250 000 и растат лавинообразно. Затова опитахме да подберем 10 Android и 10 iOS приложения (extensions), които според нас са полезни. Всички те са лично тествани.

Трябва да отбележим, че някои от приложенията се дублират и при двете мобилни ОС. Затова до името на всяка добавка, която е налична в двата web магазина, ще поставим звезда. Ето и какво подбрахме за вас:

Приложения за Android:

Отворете Android Market, за да купите или свалите приложение.

 

 

 

 



Новини по всяко време и на всяко място
Четец на новини в онлайн и офлайн режим. Можете лесно да проверявате новините от вашите любими сайтове, докато пътувате към работа. Двупосочна синхронизация във фонов режим. Обширна офлайн поддръжка. Налична е и Pro версия.

Линк към добавката: NewsRob (Google Reader / RSS) от Mariano Kamp


Новини от световна медия
Бъдете в крак с последните новини по света, с приложението на една от най-авторитетните световни медии - CNN. Гледайте видео на живо, директно от вашия Android телефон, тъй като големите истории се развиват. Възможност за споделяне на личната ви история с iReport. Персонализация според вашите нужди. Всичко това е събрано в прекрасен лъскав и интуитивен интерфейс.


Линк към добавката:
CNN App for Android Phones от CNN*


Контрол отдалеч 

Управлявайте вашия компютър с TeamViewer Free за Android, докато сте на път! Бъдете мобилен и гъвкав. Можете да помогнете на приятелите си, когато те имат компютърен проблем, без значение къде се намирате.

 

Линк към добавката: TeamViewer Free от TeamViewer*

 

 

 

Всички файлове в "облака" 
DropBox е безплатна услуга, с която имате достъп до всички ваши снимки, документи и видео навсякъде. С DropBox приложението за Android може да вземете всичко, което има значение за вас по време на път. Дори ако случайно оставите вашето Android устройство в таксито, нещата ви ще бъдат защитени. Естествено имате възможност да споделяте файловете си с приятелите си, които имат регистрация в DropBox.


Линк към добавката:
DropBox от DropBox Inc.*


Файлов мениджър

Astro File Manager ви помага за управлението на снимки, видео, музика и файлове на вашия Android телефон. Над 13 милиона сваляния в Android Market! В Топ10 на най-сваляните Android приложения!
Astro File Manager е това, което ви трябва, за да използвате пълноценно вашето устройство. Налична е Pro версия.


Линк към добавката: ASTRO File Manager от Metago


Лепящи листчета

Приложение за създаване и организиране на бележки. Можете да избирате цветове за всяка от тях, както и да ги „залепите“ на екрана за бърз преглед.

 

Линк към добавката: ColorNote Notepad Notes от Notes

 

 



Телефонът - дистанционно

Превърнете смартфона си в безжична клавиатура, мишка, тъчпад и аналогов игрови контролер! С GremotePro имате възможност да командвате всички видове плейъри на вашия компютър чрез Wi-Fi, Bluetooth или 3G.


Линк към добавката:
GRemotePro-multi remote to PC! от GBM Software

 

 


Всичко за всеки филм

Намерете любими филми и тв сериали, гледайте трейлъри в най-голямата колекция в света. Над 1,5 милиона филмови и тв заглавия! Над 3.2 милиона известни личности, актьори, актриси, певци, филмови продуценти и други членове на филмовите студиа. Всичко това е достъпно през вашия телефон.


Линк към добавката: IMDb Movies & TV от IMDb*



Виртуална клавиатура  

Насладете се на по-удобен начин на писане. Smart Keyboard Pro е мултиезична клавиатура с поддръжка на български език. Налични са различни типове визуализации (iPhone, Android, Gingerbread, Galaxy, HTC, Gray, White, Black…). Вижте сами най-добрата виртуална клавиатура на пазара. Налична е пробна (Trail) версия, ако искате първо да изпробвате функционалността й.


Линк към добавката:
Smart Keyboard PRO от Dexilog, LLC


Нарицателно за музика 

Най-масовият плейър за музика - вече и за Android. Възпроизвеждане, управление и синхронизиране от вашия работен плот към Android устройството. Winamp за Android предлага цялостно решение за управление на музика и достъп до хиляди интернет радиостанции с SHOUTcast. Десктоп синхронизацията изисква версия Winamp 5.6 и нагоре.


Линк към добавката: Winamp от Nullsoft, Inc.

Приложения за iOS(Apple)

Отворете iTunes, за да купите или свалите приложение.

 

 

 

 


Майсторът на кадрите 
Снимайте спиращи дъха панорами където и да сте! Това приложение превръща вашия iPhone в 360-градусова камера, с която улавяте картини, които не бихте могли да заснемете с традиционна камера.


Линк към добавката: 360 Panorama от Occipital 

 

 


Първи стъпки в музиката

Вдъхновен от професионални ударни инструменти и семплери. Това приложение ви дава възможност да изпълните интуитивни композиции с различни аудио ефекти. За любители и професионалисти BeatMaker отприщва музикалното ви творчество!


Линк към добавката: BeatMaker от INTUA 



За деловите хора

Организиране на контакти, проекти, събития и различни задачи - използвайте всичко това с iPhone лесно и интуитивно.


Линк към добавката: Bento от FileMaker, Inc. 

 

 


Създавайте повече контакти

С LinkedIn за iPhone оставяте вашата професионална контактна мрежа на едно докосване разстояние. Отидете на интервю за работа или клиентска среща, носейки със себе си вашата информация и контакти с над 100 милиона професионалисти по света.


Линк към добавката:
LinkedIn От LinkedIn Corporation*



Организаторът  

Уникално красиво и функционално приложение, с което организирате задачите си. С Awesome Note животът ви ще бъде много по-лесен. Добрите новини не свършват дотук. Разполагате с бележки и папки, които да бъдат създадени в неограничен обем. Цветове, икони, стил на шрифта, фонове са съобразени с избора ви.


Линк към добавката: Awesome Note (+To-do/Diary) от BRID


Пощата ви в Yahoo!

Бърз и забавен начин, с който следите пощата си в Yahoo!


Линк към добавката: Yahoo От Yahoo!*

 

 

 


"Убиецът" на Facebook

Мобилната версия на Google+ за iPhone прави споделянето на вашите интереси, снимки и информация лесно и удобно.


Линк към добавката: Google+ От Google*

 

 


Полиглот за всеки

Превод на думи и фрази на повече от 50 езика, използвайки Google Translate за IOS. За повечето езици може да се изговарят фрази и да чуете съответните преводи.


Линк към добавката: Google Translate От Google*

 

 


За спортни натури 

С новия iMapMyRide проследяването на тренировки никога не е било по-удобно. Това приложение използва вградената GPS технология в iPhone, за да ви държи в течение с личните ви постижения. Показатели за разстояние, надморска височина, темпо, скорост и продължителност.


Линк към добавката: MapMyRIDE

 

 

Йога упражнения
И накрая създавайте и записвайте до 5 потребителски сесии йога или играйте на предварително инсталираните сесии. Играйте на своя собствена музика за фон, качена от телефона.


Линк към добавката: Yoga STRETCH от Neil Harris

Надяваме се да сме ви били полезни и да споделите впечатленията си от приложенията в нашия форум.

Тагове: