Както писахме наскоро, след месеци чакане, последната версия на мобилната платформа на Apple най-накрая е джейлбрейкната успешно и постоянно. Evasi0n дава възможност на собствениците на всички iOS устройства на пазара, включително iPhone 5, да получат пълен достъп до файловата система и да инсталират алтернативния софтуерен портал Cydia.

Във връзка с публикуването на безплатния инструмент, Forbes интервюира Jay Freeman, известен още като Saurik. В него той споделя, че само в първите четири дни след анонсирането на джейлбрейка, над 7 милиона устройства са били хакнати. На първо място по популярност е iPhone с 5.15 милиона, на второ - iPad с 1.35 милиона, а на трето - iPod touch с 400 000. Трафикът към Cydia е бил толкова голям, че немалка част от потребителите не са имали достъп до портала с часове.

Припомняме, че джейлбрейкът е напълно законен, но нарушава гаранцията на устройството ви. Отключването за всички оператори обаче е подсъдимо, макар да не е ясно как то може да бъде проследено.

Очаквайте подробна статия, посветена на джейлбрейкването при iOS руутването при Android. Повече за evasi0n може да прочетете тук.

 

Тагове: