Microsoft обещава по-гладко Skype изживяване, чрез най-новата актуализация за Windows 8.1, която подобрява синхронизирането между различните платформи.

Skype 2.6 е на разположение сега в Windows Store, а с нея Skype приложенията ще спрат да показват несъответстваща информация. "С тази актуализация, ако използвате Skype на множество устройства, вашите чатове и известия за обаждания ще се синхронизират автоматично", споделя Ага Гъзик ръководител на Desktop Product Marketing в Skype, в блог публикация.

Сега Skype сесиите се актуализират доста по-добре отпреди, независимо от устройството. Чат историята и четат съобщенията се синхронизират автоматично. "По този начин където и да сте, можете спокойно да продължите разговора, който сте започнали", заяви Гъзик. "Можете също така да изпратите съобщение, на някой, който не е на линия и той ще го получи веднага, след като се впише отново."

Актуализацията е част от продължаващите усилия на компанията за подобряване на Skype чата, функционалността и унифицираното изживяване на множество устройства. Целта на Microsoft е да позволи на потребителите да използват чат клиента безпроблемно, преминавайки към смартфон или таблет. Както добре знаете Skype е на разположение за Windows, Windows Phone, OS X, iOS, Linux, Android, BlackBerry OS, Symbian, PSP, PSVita, Xbox One

Microsoft също така работи върху постигането на-бързо и по-отзивчиво Skype взаимодействие, както и върху живота на батерията. Илейн Ансел, старши маркетинг мениджър на Microsoft, заяви, че потребителите ще "виждат подобрения в живота на батерията, стартирането и възобновяването.“

Skype 2.6 също е насочена към премахване на един дразнещ бъг, който измъчва потребителите, които работят със Skype на няколко устройства. Когато отговорите на Skype повикване, но в същото време приложението работи и на други устройства, входящия сигнал ще спре много по-бързо (между устройствата), предотвратявайки продължителното „остатъчно“ звънене след като разговора вече е започнал. "Независимо дали ползвате Skype на мобилно, или настолно устройство, Skype обажданията ще се синхронизират, от което и устройство да изберете да приемете повикването", казва Гъзик.

 

Skype за напреднали...