Google започна разпространение на последния ъпдейт за Android KitKat4.4.3. Голяма част от устройствата, използващи немодифицирана версия на операционната система, вече са го получили, но какво да очаквате, когато стигне до вас?

Отстраняване на бъгове

Основната цел на ъпдейта е подобряване на работата на устройствата и основните промени са в тази насока.

Подобряване на звука – проблемите с възпроизвеждане на .flac аудио файлове са отстранени, както и оправяне на тихия звук при някои кабелни хедсетове. Непотвърден, но силно вероятен е и фикс за лошото качество на звука на Nexus 5, както и проблема на телефона с пропускането на обаждания и съобщения.

Управление на батерията – Отстранен е бъг в устройствата с чипове на Qualcomm, който източва необичайно бързо батерията на устройството, докато работи приложение, използващо камерата.

Редизайн на някои приложения

Android 4.4.3 вкарва приложението за набиране в стила на KitKat с бял фон и сини цифри. People също е с пипнат изглед – вместо сивите изображения на контакти без снимки вече се визуализират доста по-цветни алтернативи. Промените са изцяло козметични, но определено подобряват усещането за дизайн на операционната система.

От Google все още не са пуснали официален списък с останалите дребни промени. От основните, изброени тук, се вижда, че 4.4.3 не е сред големите ъпдейти на Android. Очаква се актуализацията да излезе скоро за всички немодифицирани устройства, но при останалите ще отнеме време.

Тагове: