През септември 2013г. главния изпълнителен директор на Bump Technologies, Дейвид Либ, лично обяви информацията за придобиването на компанията от Google. И само три месеца по-късно компанията, която създава "инструменти" за обмен на данни обяви, че ще спира своята дейност.

В блог пост днес Либ каза, че Bump и Flock приложенията ще бъдат затворени на 31 януари 2014, защото екипът, който работи по тях "сега е дълбоко фокусиран върху новите проекти в рамките на Google". След тази дата , Bump и Flock ще бъдат премахнати от App Store на Apple и Google Play Store, казва Либ, но не и преди това. Потребителите имат на разположение 30 дни, за да изнесат своите данни от тези приложения.

Bump се появи в началото на 2009 г. и бързо придоби огромна популярност заради начина по който позволяваше да обменяме файлове. „Bump се състои от две части: приложение, което работи на вашето устройство и алгоритъм работещ на нашите сървъри в облака" това компанията обяснява в своите FAQ - Frequently asked questions (често задавани въпроси).

Flock е приложение, което използва гео локация, за да определи кои от вашите приятели във Facebook са наблизо, а след това предлага да създадете съвместен фотоалбум с тях, който включва всички снимки, които сте направили от този курорт, концерт, или ден в парка.

И въпреки обещанията през септември, че тези приложения "ще продължат да работят, както винаги, а потребителите им могат да очакват бъдещи актуализации", това не се спази. Нормално, все пак Google иска да вгради технологията в своите услуги, а не да поддържа отделни приложения.

Тагове: