Dmail е ново Chrome разширение, което ви дава пълен контрол над това, колко дълго получателят може да преглежда изпратения от вас имейл. Това може да се окаже много полезно за една по-сигурна комуникация, когато обсъждате лична информация.

Chrome разширението добавя бутона "Изпращане с Dmail", намиращ се до стандартния бутон "Изпрати" във всеки имейл, който създавате. Това ви дава пълен контрол да отменяте изпращането на имейли.

"Но чакайте, нали Gmail вече позволява на потребителите да отменят изпращането на имейли?", ще попитате вие. Да и не. Gmail бутонът за отмяната на изпратени имейли работи само за период до 30 секунди, а Dmail ви дава толкова време, колкото искате. Можете да настроите времето "за един час" или "за една седмица" и съобщението ще се самоунищожи по съответния начин.

Ако нямате предварително определена времева рамка, изберете "никога". А ако имате нужда да отмените имейл с по-късна дата, можете да намерите имейла във вашата папка с "изпратени" имейли и да зададете настройката за самоунищожение.

Всички имейли са криптирани и всеки път, когато подателят ограничи правото на достъп, получателят вече няма да бъде в състояние да види оригиналното съобщение.

Създателите на Dmail твърдят, че скоро ще отключат функция, с която опцията за препращане на имейли няма да работи - само крайният получател ще бъде в състояние да види имейла си.

Въпреки че можете да получавате съобщения от Dmail във всеки имейл акаунт или клиент, можете да изпращате Dmail-и само чрез Gmail от Chrome браузъра.


Прочетете още: Google пусна Chrome разширението Password Alert, за да ни предпази от фишинг атаки 

Тагове: