Днес Google представи пакет от нови инструменти, предназначени да помогнат на големите компании да си комуникират и да се координират в Drive. Първото подобрение се нарича Drive File Stream, което дава на потребителите достъп до целия Drive, без да се преминава през процеса на синхронизация. По същество той създава "интелигентен кеш" на всички данни.

"Това означава, че всичките данни на компанията ви могат да бъдат достъпни директно от вашия лаптоп, дори да не разполагате с много пространство на вашия твърд диск," обясняват от Google. Drive File Stream в момента е достъпен с Google Early Adopter Program.

Google изважда Team Drives от бета тестване, което позволява на участващите компании да управляват голям брой файлове навсякъде, с лесно добавяне и премахване на нови членове от екипа, запазвайки информацията сигурна. От днес Team Drives е наличен за всички клиенти на G Suite Business, Education и Enterprise.

В същото време системта Quick Access, която работи с машинно обичение, става достъпна за iOS и Android. Quick Access поставя файловете, от които най-вероятно ще се нуждаете, най-опред и в центъра на Team Drives, използвайки същата технология, която стои зад Smart Reply от Gmail. Quick Access ще бъде достъпна и за настолни компютри "скоро".

Google също подсилва администраторските инструменти в своята Vault for Drive услуга. Администраторите сега могат да управляват и защитават всички файлове в отделните устройства на служителите и в Team Drives.