Иновативната клавиатура Minuum, която се появи в Google Play Store точно преди една година, се подготвя за своя старт в iTunes, за устройства работещи с iOS 8. На последната конференция за разработчици на Apple, WWDC 2014, Тим Кук и компания дадоха свобода на разработчиците за използване на клавиатури от трети страни за iOS устройствата.

Екипът на Minuum е пред завършване на своята версия за iPhone, точно навреме за старта на iOS 8 през септември. Minuum за iOS най-вероятно ще се хареса на потребителите, които искат нещо средно между клавиатура, която изчезва напълно и такава, която заема половината от видимата част на екрана. С един прост жест клавиатурата лесно може да се преобразува от минималистична в стандартна. Пълноразмерната клавиатура е предназначена да помогне на потребителите да обучат свой собствен потребителски речник, а минималистичната клавиатура е за тези, които искат да виждат повече от екрана.

s

Както сме споменавали и преди Minuum не се страхува от грешки, защото софтуерът е така написан, че те са сведени до минимум.

Minuum е една от петте външни за iOS клавиатури, които ще видим със старта на iOS 8. Главният изпълнителен директор на Minuum, Уил Уолмсли се надява, че любопитството на iPhone потребителите и техния глад за клавиатури от трети страни ще помогне за разрастване на потребителската база на Minuum. И тъй като официалното събитие на Apple е насрочено за 9-ти септември, то няма да ни се наложи да чакаме дълго.

Тагове: