Кажете „Здравей“ на Minuum, малката клавиатура за големи пръсти!

Minuum е малка, едномерна клавиатура, която освобождава пространство на екрана, докато ви позволява да пишете бързо и точно. Въвеждайте текст бързо, без да се опитвате да бъдете точни, а благодарение на специалния алгоритъм на Minuum грешките ви ще бъдат поправяни автоматично.

 

Ето какво казва Уил Уолмзли, главният изпълнителен директор (CEO) и създател на компанията Whirlscape, стояща зад проекта: “Едно от нещата, които в крайна сметка създадохме е набор от алгоритми, които позволяват поправка на много, много неточно писане.“

Алгоритмите интерпретират в реално време, разликата между това, което пишете и това което искате да кажете и така „магията“ на Minuum действа, а текста излиза отпечатан без нито една грешка.

 

Практически всички съществуващи днес софтуерни клавиатури възприемат подхода на стандартната пишеща машина с QWERTY подредба, събрана върху екрана на смартфон или таблет. А това отнема полезното място за визуализация на повече съдържание и ви пречи.

След като лично изпробвах Minuum Keyboard мога да ви уверя, че тя работи точно, както е описано и наистина е нещо... нереално. Сякаш пръстите ти се смаляват и уцелват точните букви, а скоростта на писане не е от значение.

 

След инсталирането на клавиатурата ще трябва да направите три стъпки за настройка и активация. А после ще видите екран с още три опознавателни подточки. Чрез тях ще се запознаете по подробно с основните функции като поставяне на интервал (с плъзгане в дясно), изтриване на текст (с плъзгане в ляво), достъп до бутона ENTER (нагоре в дясно) и настройки и гласово въвеждане (нагоре и в ляво). Поставянето на допълнителните символи @, #,!,?, %, *... или цифрите от 0 до 9 става с плъзване на пръст нагоре или директно надолу.

 

Макар че от днес официално може да изтеглите Minuum Keyboard от Google Play, тя все още е в бета версия и не са изключени проявата на малки проблеми, но аз поне не забелязах такива. Определено клавиатурата има голямо бъдеще и има потенциала да промени коренно начина, по който въвеждаме текст на сензорни екрани.

 

Minuum Keyboard засега работи само с английски език, но се надявам в следващите версии да бъдат добавени още нови и естествено родния ни български. Няма причина това да не се случи, защото достатъчно голям брой хора използват кирилица.

 

Изтеглете Minuum Keyboard от Google Play срещу сумата от 5,66лв.