Когато през 2013 година Apple добави Control Center в iOS, това беше добре дошло допълнение, но ако инженерите на Apple търсят някои добри идеи за разширяване на функционалността в него, добре е да погледнат тази изключително добре направена концепция на Control Center в iOS на британския дизайнер Сам Бекет.

Актуализираният център за управление поддържа работа с 3D Touch, което позволява достъп до подфункции за различните услуги и опция за пресонализация, отнасяща се както за местоположението на различните бутони, така и тяхната смяна с други по избор на потребителя.

Това не е нещо голямо, сложно или дори нарушаващо дизайн концепцията на iOS, така че да се надяваме Apple да обърне внимание на този дизайнер и да приеме поне част от неговите идеи. Android отдавна дава възможност на потребителите да пренареждат и да правят промени в центъра за бързи настройки, което улеснява работата с функциите в телефона. Време е и Apple да направи нещо подобно. Засега ще трябва просто да изчакаме до есента, за да видим дали компанията от Купертино, Калифорния, е възприела някоя от идеите на Бекет в iOS 10.

 

 

Прочетете и това: Google работи с Vizio за вграждането на Chromecast технологията в нови телевизори