Ако сте уеб дизайнер и трябва да споделяте работата си с други ваши колеги, то често ще ви се налага да използвате инструменти за директна връзка. Но когато сте разделени от големи разстояние (днес много хора работят като Freelancer-и от дома си), чат стаите и платформите за предоставяне на достъп до чужд компютър не винаги са перфектното решение. Добре е да разполагате с по гъвкави инструменти за по-задълбочено сътрудничество.

Ако сте графичен дизайнер, то е добре да знаете, че Adobe Photoshop CC 2014 има нова опция, която може да даде тласък на качеството на споделената ви работа. LiveShare PS е безплатна приставка за Photoshop, която ви позволява да провеждате срещи в реално време. Тази приставка предлага висока прецизност, за разлика от типичния софтуер за споделяне на екрана като например Team Viewer или Splashtop.

 

с

 

LiveShare PS е дело на платформата Invision и е създадена в сътрудничество с екипа на Photoshop, за да подпомогне работния процес на дизайнерите. Все пак имайте предвид, че въпреки неговата интеграция с Photoshop, LiveShare PS не е насочен към фотографи.

Силната страна на LiveShare PS е, че дизайнерите, които използват Photoshop могат да променят проектите в реално време и така на момента да решават, кои елементи трябва да бъдат променени, добавени или премахнати. Забавно е например, как всички курсори на мишките на участващите в споделен проект, се появяват на екрана. И накрая, но не на последно място, има възможност за директно изпращане на огледален образ към мобилни устройства, за да можете да пренесете работата си и на вашия смартфон или таблет.

LiveShare PS е достъпна за сваляне  от сайта на InVision. От вас е изисква да напишете имейл адреса си, за да се свържете с InVision платформата и след това да изтеглите приставката. В момента LiveShare PS работи с Photoshop CC 2014 за Mac, но в бъдеще, приставката ще работи с всички Adobe Creative Cloud приложения.

 

InVision LiveShare PS from InVision on Vimeo.

 

Виж още: Adobe Photoshop Express за Windows Phone е тук