Днес споделянето на съдържание и информация на работното място се е пренесло извън стандартните документи и снимки. Споделянето вече включва и видеоклипове. Ето защо Microsoft стартира Office 365 Video в световен мащаб. Това е инструмент за хостинг и споделяне на видео съдържание, свързано с работа. Мислете за това като за YouTube за работа.

Като част от семейството на Office 365 тази видео платформа има за цел да предложи сигурно съхранение и достъп до фирмените досиета. Така от каквото и видео да се нуждае вашият бизнес, ще можете да имате достъп до обучения, демонстрации и други клипове, без да се налага да прибягвате до външни услуги, които може да са извън вашия контрол. Една таква затворена видео платформа може да позволи много фин контрол върху това, кой има достъп до видеоклиповете ви.

Видео плейърът на Microsoft поддържа и HTML5 в допълнение към Flash. Това означава, че Office 365 Videos ще работи безпроблемно с всеки браузър, който е на пазара, включително и  мобилните браузъри на таблети и смартфони. Видео плейърът се оптимизира за правилния размер на екрана, това, което уеб дизайнерите обичат да наричат ​​"отзивчив дизайн".

с

Microsoft казват, че Office 365 Video ще има и мобилна версия, като за начало ще има iOS приложение. То ще позволи на потребителите не само да гледат видеоклипове, но и да го използват, за да създават или качват видео съдържание сами. За съжаление не се знае кога или дали Android ще получи подобно приложение. Потребителите с Android устройства за момента ще трябва да използват мобилните уеб браузъри.

Office 365 видео е достъпно за бизнес клиенти по целия свят. Това означава, че обикновените потребители попадат извън обхвата на видео услугата.

 

 

Прочетете още: Dropbox и Microsoft позволяват на всеки да редактира Office документи онлайн