Един от най-добрите характеристики за Google Photo е, че ви позволява да направите резервни копия на неограничен брой снимки. Ако сте като нас, най-вероятно сте се възползвали в пълна степен от тази функция, спестявайки пари за външни хард дискове и плащане на месечни абонаменти в конкурентни на Google Photo услуги.

Проблемът с наличието на толкова много снимки на хора, места и неща, е, че е трудно да ги пресеем и да намерим специални моменти от минали години. Но Google Photo улеснява това за вас. За всички.

В Google+ публикация екипът на Google Photo обяви нова функция, наречена "Rediscover this day (Преоткрийте този ден).” Новата функция взема снимки от текущия ден, но през изминала година. Това позволява на потребителите лесно да си припомнят даден момент, без да се налага да извършват каквото и да е действие.

Докато има стари спомени, които могат да бъдат забавни, има и други, които може да не искате да си припомняте, като бивша любов, починал домашен любимец, член на семейството и т.н. Ето защо Google са направили фунцкията “Преоткрийте този ден” неактивана по-подразбиране т.е. вие ще трябва да я активирате от настройките.

 

Прочетете още: Microsoft представи функцията snapshots on tap в Bing за Android