Microsoft планира да обнови своя потребителски интерфейс за Windows 10 с актуализация, която ще пристигне по-късно тази година. Софтуерният гигант ще използва повече анимации и замъглени елементи от Aero Glass ерата на Windows Vista и Windows 7. Тази визуална актуализация е известна като Project Neon. Популярният MSPoweruser е получил концептуални снимки, които можете да видите в нашата галерия.

Microsoft ще брандира визията на новите компоненти на операционната система с името Acrylic, като това ще е метод, с който разработчиците ще персонализират допълнително външния вид на своите универсални приложения. Project Neon също така се фокусира върху усилията на Microsoft с 3D и HoloLens, променяйки елементи от потребителския интерфейс на места, където може да има взаимодействие с курсора на мишката.

Microsoft вероятно ще пусне тази актуализация на конференцията Build за разработчици през май. Компанията планира още една голяма актуализация на Windows 10, която ще добави поддръжка за ARM чипсети.

 

с

 

Прочетете и това: Google Assistant ще работи и на AndroidTV